Alıntı:
vitamin61 Nickli Üyeden Alıntı
Ben bu konu hakkında bir yorum yapmak istiyorum. Ben çekim yasası hakkında çok deneyimli değilim ancak bunu öğrendiğimden beri Allaha daha çok şükrediyor ve daha mutlu bir yaşam sürmeye çalışıyorum mutlu olarak bir şeyleri kazanabileceğimize inanınca otomatik olarak kendini mutlu olmak zorunda hissediyorsun ve olumsuzluklardan uzaklaşıyorsun. Ben bunu uygulamasam hep mutsuz olurdum... |
Öncelikle Merhaba kardeşim
Hocam çekim yasasını kendi hayatına Allah'a şükretmek olarak yorumlamışsın. Mesela islamda hüsnü zan etmek , süni zan etmek diye kavramlar var. Bir hocamız bize bir arkadaşınızı barda elinde içki şişesiyle dahi görseniz onun içki içtiğine kanaat getirmemiz gerekir , belki ona bi arkadaşı tutması için vermiştir diye düşünmek islamda dogru olandır. Ve başka bir insan hakkında dinimiz bunu uygun görüyorsa tabikide kendi adına düşüncelerinde de bunu gözetmeni ister. Benim çoğu insanda hissettiğim çekim yasası vs derken özümüzdeki şeyleri uyandırıyor ve bizi esas etkileyen bu oluyo..
Mesela çekim yasasında yap serbest bırak işte , olmayacagını düşünme tarzı şeyler yok mu ? işte evrenden iste ve benzeri şeyler var. Bir hadisi şerifte şöyle der Allah'a karşılık vereceğine kesin inanarak dua edin. Şunu dabilin ki , Allah kendisinden gafil ve başka meşgul bir kalbin duasını kabul etmez. Hocam çekim yasasını iyi algılamak lazım yav =)