23-03-2010, 05:06 PM
|
#34 (permalink)
|
Üsteğmen
Tesekkür: 4,788
501 Mesajinıza toplam 3,169 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: levh-i Mahfuz Alıntı: smoke Nickli Üyeden Alıntı
Bayşegül Yazdığım yorum okununca çok olumsuz gözüküyor diğer üye arkadaşında altdaki yorumu da eklenince , aslında kendimi çok iyi ifade edememişim.
1)Cevaplarını bulamadığım mantığıma yatmayan o kadar çok o kadar çok şey vardıki, bu kitaptaki açıklamalar çok mantıklı geldi.(Ki ben yüksek eğitim almış bir bilim adamı(kadınıyım) çoçukluğumdan üniverste eğitimime başlayıncaya kadar sıkı ve gelenekçi bir dini eğitim aldım.Kuranı mealiyle tefsiriyle farklı bakış açılarıyla inceledim.Zıt fikirleri de okudum vardığım sonuç demeyeyim de hissetdiğim sonuç ruhumda duyduğum evet allah var islam hak din ama boşluklar var dolması gereken kafamda, yavan geliyor bu bilgiler eksik bir vurgu var bu kadar basıt olmamalı.
Kitabı okumaya başladığım zaman doğru bildiğim inancım üzerine kurmaya çalıştığım temel yıkıldı.Ateşim çıkmaya burda başladı.İşte gerçek Tanrı böyle olmalı kafamda sürekli ayetler kitapdan cümleler.
Bir tarafdan da hadi buda bir aldatmacaysa kitabın yazarı çok zeki bir insan ve gereken araştırmaları yaparak yazdıysa kapıldıysam vs.gibi kuruntular vardı aklımda, anlatmaya çalışdığım kimse oralı olmadı ne öğrenmek nede sorgulamak istiyorlardı ve hayatlarından oldukça memnundular ben mi garibim acaba her güzel söze kendimi mi kaptırıyorum dedim ki geçmişdede başıma geldi bu.
Sonra mucizevi bir şekilde iyileştim kendimi çok ama çok iyi hissetmeye başladım.son 3 gündür.Ben çözdüm içimdeki karmaşayı.Herkes bu kitabı okumalı bence bulacağı çok şey var yazdıkları ama doğru ama kurmaca fakat onun verdiği ip uçlarından ulaşılacak çok yer var.Ve on line olanları görünce siteye girerken keşke bayşegülle konuşsak diyerek girdim.enterasan oldu. | smoke hakikaten çocukluğumuzda öyle boş bilgilerle doldurduk kafamızı ki Allah a hep korkuyla baktık hep korktuk....... korktuğumuz içinde yaptığımız ibadetten tat bile alamadık... gerçektende bu kitap bütün soru işaretlerinin cevabını tam anlamıyla veriyor ve herşeye daha farklı gözle bakmamıza yardımcı oluyor ben herkesin okumasını tavsiye ediyorum... |
| |