Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23-03-2010, 06:44 PM   #18 (permalink)
doremifasolasi
Teğmen

doremifasolasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 525
131 Mesajinıza toplam 687 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
doremifasolasi is an unknown quantity at this point
Standart Cevap: sevildiğinizi nasıl hissedersiniz?

Alıntı:
WaMPiReLLa Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
5 Sevgi Yolu lisedeyken okuduğum ve çok beğendiğim bir kitaptı. Evli çiftler için oldukça faydalı olduğunu düşündüğüm bir kitaptır. Evlenmeye karar verdiğim zaman tekrar okumayı aklımın bir köşesine kazımıştım. Ufak bir hatırlatma oldu benim için. Teşekkür ederim.

O zamanlar bu konuda cevap verebildim mi ya da ne cevap verdim hatırlamıyorum ama kendimi tanımaya ve anlamaya çalıştığım bu zamanlarda genel olarak beni en çok mutlu eden ya da en çok üzen kıran şeylerin sözler olduğunu fark ettim.

Genellikle insanlardan hep bir onaylama beklentisi içindeyim ve birinin bana güzel sözlerle hitap etmesinden, iltifat etmesinden çok hoşlanıyorum. O nedenle bunun sadece çevremdeki insanlar için değil evlenmeyi isteyeceğim kişi içinde geçerli olduğunu düşünüyorum ki evlilik çok daha önemlidir. Hiç planlarım arasında olmamasına rağmen bu aralar bir evlenme isteği geldi bana. İdeal eşimi planlıyorum. Bunu yaparken aklımdan geçenler şunlardı:
Hizmet davranışına geçiyorum.
Evimizde babam anneme hep yardım eder. Kitabı 6-7 yıl önce okuduğum için net hatırlayamıyorum ama bu açıdan da durumumu değerlendirdiğimde her zaman istediğim bir diğer konu da budur. Genellikle çevremdeki erkeklerde evlenince iş yapmam gibi cümleler duyuyorum ve bu beni rahatsız ediyor. Ben evlendiğim erkeğin bana evdeki işlerle ilgili yardımcı olmasını çok isterim. Mesela arada bir hazır da olsa bir çorba yapmasını, ütü yapmasını, yeri geldiğinde bulaşık yıkamasını çok isterim. Beni gerçekten çok mutlu edecek davranışlardır bunlar.

Onun dışında sarılmayı da çok severim. Güzel bir şey bence ama önceliklerim arasında değil.

Sadece önceliklerim içinde 2 konu arasında takıldım hangisi daha önemli diye. Belki de bunu belirlemek için kitabı tekrar okumam gerekiyor. Ama ilgiyi çok seviyorum. Çok kibar ve ince bir insan olmasını istiyorum. Her an güzel şeyler duyayım, kendimi değerli hissedeceğim şeyler söylesin isterim. Bu daha ağır basıyor şu anda.

Kitabı tekrar okumak istiyorum. Oradaki örnek çiftleri ve deneyimlerini de tam olarak hatırlamak istiyorum. Oradaki olaylara bakarak bu gibi bir durumla karşılaşmış olsaydım ben ne hissederdim diye kendime sormak istiyorum. Belki bu şekilde önceliğimin ne olduğunu çok daha net bir şekilde ifade edebilirim.

Paylaşım için çok teşekkür ederim.

Sevgiler
asıl paylaşımın için ben teşekkür ederim. ve sana gelen evlilik isteğinin hakkında hayırlı olmasını diliyorum.
ben bu kitabı yeni okudum ve hayatımda okuduğum en faydalı kitap diyebilirim bu kitap için.
gerçi hayatında kaç kitap okudun dersen bir elin on parmağını da geçmez ya hani :)