23-03-2010, 09:23 PM
|
#18 (permalink)
|
Çevirmen
Tesekkür: 2,233
548 Mesajinıza toplam 2,918 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Cevap: Dün Gördüğüm Bir Lucid Rüya İnsan rüyasında lucid olup uyandığında hatırlamayabilir mi acaba?Ya da şöyle söyleyeyim lucid rüya görebiliyor olup bunun farkında olmamak gibi bir durum olabilir mi?
Ben sadece bir kere hatırladım rüyamda olduğumu.Geçenlerdeydi.Böyle güneşli aydınlık bir yerdeydim ve "Aaa ben rüyadayımmmm." dediğimi hatırlıyorum büyük bir coşkuyla ve hemen sonrasında o aralar gerçekleşmesini istediğim şeyi söyledim bağıra bağıra.Saniyeler süren o anı bile değerlendirmek istedim heralde aklımca. Ama sonrasında hemen unuttum lucid kısmı oldukça kısa sürdü:( Ve rüyam yine macera romanı gibi bir rüyaya dönüştü.
Bir de aklıma takılan birşey var.Rüyalarla imgelemeler arasında bir ilişki var mı acaba?Yani rüyaları canlı renklerde,net gören insanlar imgelemeleri de bu şekilde net yapabiliyorlar mı acaba zorluk çekmeden?Ya da imgelemelerini geliştiren bir insanın rüyaları da bu durumla doğru orantılı olarak gelişiyor mu acaba diye belki saçma olabilecek bir soru meşgul ediyor zihnimi arada.Çünkü her ikisini de gözlerimiz kapalıyken bir nevi zihin gözümüzle görüyoruz.
__________________ Ben bir başarı hikayesiyim. |
| |