Cevap: Biyokinezi (Göz Rengi Değiştirme) Değindiğin nokta güzel, evet kanser kötü bir rahatsızlık veya bebeği olamama, insanlar belli nedenlerden ötürü bu kötü durumun üstesinden gelmek ister ve haklılarda. Kansersen iyileşmek istersin ölmemek istersin daha yapacakların vardır ,sevdiklerini bırakmamak istersin veya çocuğunun olmasını istersin neslini devam ettirmek istersin aile olmak istersin ve bunlarda en doğal hakkındır. Dünyada bütün elindeki imkanları kullanırsın tıbbi yardım alırsın, Allah'ın sana bahşettiği özellikleri( isteme, dua etme, başarabilmeye üstesinden gelmeye inanma, pozitif düşünme kendini motive etme çabalarına kendini verirsin) ve sonucu Allah'a bırakırsın(Tevekkül). Son sözü söyleyecek olan O'dur. Ve onlara bu istediklerini isterse verir. Yine O'nun bileceği bir iştir. Fakat Allah (ya da kim nasıl nitelendiriyorsa Evren diyelim) göz rengi değiştirme gibi arsızca boşça ve sorumsuzca keyfi bir isteği sana asla ve asla vermez ve gerçekleştirmene de izin vermez. Çünkü sen kör olan birinin görmek için neleri feda edeceğini bilmeden, gördüğün halde görmeni sağlayan organını beğenmeyip arsızlık ve nankörlük yapıp daha fazlasını ve daha fazlasını istersen, dünya da başka sorunlar yokmuş gibi ya da dünyaya gönderilme amacını unutup boş işlere odaklanır bunları istersen, sana isteklerin cevapsız kalır. Hatta yapılan arsızlıklar ve nankörlüklere karşı istediğin, haklı dileklerinde yerine getirilmez ve iyi de olur. Böylelikle insanlar boş işlerle uğraşmamayı öğrenir. Ki zaten insanlar başı yanmadıkça o kadar gönülden istemez. Belki de o yüzden yeterli isteyemediğimiz ve gerekli sebeplerimiz olmadığı için göz rengimizi değiştiremiyoruz ne dersin? Seninde dediğin gibi: ''Herkese inandığı yolda en güzel hayatı yaşayabilmeyi diliyorum. '' buna canı gönülden katılıyorum. Sevgiler... |