Turhan Bey gece gece beni çok güldürdünüz, evren de sizi güldürsün e mi
"Ben iyi bir insanım, siz de benim söylediklerime yakın şeyler söylemişsiniz, o zaman siz de iyi bir insansınız" demek değildi niyetim :) Başlarda size çok kızmıştım çünkü yazdıklarımı anlamadan yorumluyordunuz. Ama son mesajınızda aslında çok zıt düşüncelerde olmadığımızı, fakat sizin aklınızda belirli kalıplar olduğunu gördüm, kızgınlığım geçti. Ama hala yanlış yorumluyorsunuz, o bir türlü değişemiyor malesef :)
Turhan Bey, ben sadece "evren diyenler dinden çıkmıştır" demedim, ben "evren yaratıyor" diyerek evreni tanrısallaştıranlar İslâm dininden çıkar dedim. Ve evreni tanrısallaştırmasalar bile, Allah faktörünü yok sayıp herşeyi evrene isnad eden müslümanlar için bu tehlikeli bir durumdur dedim. Ama Turhan Bey, vallahi bu kuralları ben belirlemedim. Ben bir ilâhiyatçıyım. Ben Allah'ın belirlediği kuralları paylaşıyorum. Ve bakın Ehl-i Sünnet'e göre de Allah'ın yasakladığı en büyük günahları işleyen müslümanlar dinden çıkmıyor, büyük günahkâr oluyorlar. Fakat şirk koşan müslümanlar (Allah'a ortak koşanlar) İslâm dininden çıkıyorlar. Çünkü bilirsiniz imanın ilk şartı 'Allah'ın varlığına ve BİRLİĞİNE inanmak'tır.
Ve bilirsiniz, Hz. Muhammed (s.a.s) Efendimiz zamanındaki putperestler 'müşrik' olarak geçer tarihlerde. Müşrik ne demektir biliyor musunuz ? Arapça 'şirk' kökünden gelir. Müşrik, "Allah'a şirk koşan, O'nun ortakları, O'nun vasıflarına sahip başka varlıkların da olduğuna inanan kişi" demektir. Yani Kur'an tarafından lanetlenen o insanlar, Allah'a inanan insanlardı, ama Allah'ın ortakları bulunduğuna inandıkları için isimleri müşrikti, bu yüzden lanetleniyorlardı.
Sözün özü, bir ateist ile bir müşrik arasında İslâm dinine göre hiçbir fark yoktur.
Ve son kez söylüyorum, benim yazdığım tüm uyarılar müslümanlar içindir. Mensup oldukları dinin, inandıkları Allah'ın kurallarıdır bunlar.
Ben Allah'a inanmayan ateist insanlara, ya da teslis inancına inanan hristiyanlar üyelere ahkâm kesmiyorum yani, "herkesin dini kendinedir**" zira. Ama müslüman insanları da uyarmak zorunluluğundayım. Çünkü burada bir sıkıntısı olmasa da, öte tarafta hesabı sorulur benden
** Kafirun Suresi 6. ayet...