Alıntı:
halims Nickli Üyeden Alıntı
arkadaşlar, kişisel gelişimcilerin hayaller, hedefler ve vizyonlarla ilgili bilinen bir telkin yöntemi vardır. bunu eğitimlerde de dile getirirler. bu yöntem ise şudur: hayallerini bir kağıda, deftere vs yazarsın, aynı zamanda onlarla ilgili görsel materyaller edinirsin fotoğraf gibi... bu hayallerin belli bir zamanda gerçekleşeceğine dair hedefler belirlersin. aynen onları da yazıp her gün okursun. fakat yazdığın zaman dilimi geniş zamandır. yani yapacağım, edeceğim, olacağım, alacağım değil de; ben böyleyim, şöyleyim, şunun veya bunun sahibiyim gibi... mesela 2012 mayısında o ferrari benim olacak şeklinde değil... yıl 2012 aylardan mayıs ve o ferrari artık benim gibi... ego güçlendirici telkin içeriğinde dikkatimi çeken, çoğunlukla gelecek zaman kipinin kullanılması oldu. sizce bu, telkinin amacını geciktirmez mi? geniş zaman, şimdiki zaman -geçmiş zaman da olabilir belki- kipleri kullanılsaydı sonuç daha etkili olmaz mıydı acaba? aklıma takılmışken sorayım dedim de :) hoşçakalın sevgiyle kalın... |
merhabalar;
Geçen çarşambadan beri dinliyorum. İlk etapta acayip bir baş ve göz ağrısı oluyor. Ben artık gündüz değil de gece dinlemeye başladım. Yaklaşık7-8 saat kadar. Yani uyuduğum sürece açık durumda. Yalnız
arkadaşın dediğine katılıyorum. tam da aradığım konu buydu. yani düşünsenize biz geleceğimizi bir ölçüde değiştirmeye başlıyoruz ama geleceğimizin şekillenmesi şimdiki zamanda yaptıklarımıza bağlı.. oysaki ego telkininde hep gelecek zaman kullanılmış. şimdiden teşekkürler.
Bu arada site çok güzel ve keyifli. hergün ziyaret etmeden kendimi alamıyorum.
bende halen değişiklik yok.. tam bir hafta oldu. Ne kalıplaşmış bir bilinçaltına sahipsem artık...