Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-04-2010, 09:38 AM   #34 (permalink)
master8566
Üsteğmen

Tesekkür: 96
221 Mesajinıza toplam 1,301 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
master8566 has a spectacular aura aboutmaster8566 has a spectacular aura aboutmaster8566 has a spectacular aura about
Smile Cevap: Çekim yasası hakkındaki sorular ve cevaplar

Alıntı:
Nesira Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Haklısınız Atakan Bey.. Amacı çok farklı konular işlemek ve öğretmek olan bu sitede genel amacı saptırmak istemem ben de doğrusu.. Kusura bakmayın..

Fakat aynı bağlamda bir konu daha var.. O da mitolojik bilgilerin verilmesinin de aynı sebeple yasak sayılması gerektiğidir..
Din konusu Atakan Bey'in dediği gibi çok hassas bir konu...O yüzden bu sitede bu konuda tartışmaların yasaklanması çok makuldur bence de...Çünkü toplumumuzda öyle bir psikoloji var ki inanılmaz bir biçimde herkes ama herkes din uzmanı,üstelik sadece İslam uzmanı oldukları yetmiyor başta Hristiyanlık olmak üzere tüm dinlerin de uzmanı ve doğal olarak Yahudi,Ermeni ve Uzak Doğu Bilgileri ile Yeni Çağ Bilgilerinin de düşmanı oluveriyorlar...Ne yazık ki bu insanlar yaratılışa,insana ve Yaradan'a ilişkin bilgilerin araştırılmasından inanılmaz bir biçimde rahatsız oluyorlar ve kendileri gibi düşünmeyenleri çok ağır biçimde suçlama hakkını da hemen kendilerinde buluveriyorlar...Nesira Hanım'ı bundan muaf tutuyorum,yukarıdaki çerçevede biri olduğunu düşünmüyorum. Tüm din segmentli toplumlarda olduğu gibi bizde de "merak" ve "bilinmeyeni öğrenme-araştırma arzusu" zayıftır,çünkü bunları yapanlar az veya çok cezalandırılırlar.Bu "uzmanlar" hemen karşılarındakini dinsizlikle veya Allah'a şirk koşmakla suçlamaya başlarlar...Dolayısıyla bu yasak çok makuldür.Ama mitolojinin yasaklanması talebi bambaşka birşey...O zaman bir dinin ya da insanın inanç sistemine aykırı olan herşeyin yasaklanması talebi kabul edilir duruma gelir,bu da kabul edilemez birşeydir....Tıpkı insanın tv kumandasının düğmesine basması gibi düşünmek lazım bu durumda...Sana uymayanı yasaklamaya kalkarsan bir başkasının da seni yasaklamak hakkı olur,o yüzden düğmeye bas kapat gitsin...Forumda başka konular da var,hatta bundan başka forumlar da var değil mi?
master8566 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla