Alıntı:
İnşaatMüh Nickli Üyeden Alıntı
hepinize teşekkür ediyorum tavsiyeleriniz için. aslında olumsuz bir insan değilimdir ama insanlar benim böyle olmama sebeb oluyor gibi sanki. yaşıtlarım hala saçma sapan konulardan, havadan sudan konuşuyor. ben yanlarında adam akıllı şeyler konuşunca beni dinlemiyorlar.
ayrıca kendimden büyük insanlarla daha rahat anlaşıyorum. ama yaşıtlarımın sohbetleri beni açmıyor. bilmiyorum, çok mu kitap okumaktan oldu. çok küçük yaşlarda bana ağır elecek kitapları okudum ve hep kültürlü insanlarla birlikte olmak isterim bunun için. ama okula gittiğimde insanlar " yolda bi araba gördüm,şöyleydi böyleydi....."
işte insanların içine girememe sebeblerinden birisi de bu.
kendimi cehaletin ortasında gibi hissediyorum |
Her insan kendi ilgi alanıyla ilgili konuşmak ister. Çünki bildiği ya da bildiğini sandığı alanlarda konuşmak her kes için daha kolaydır. Eğer insanlarla uzun-uzun konuşmak istiyorsan onlarla en iyi bildikleri şeyle yani onların kendileriyle ilgili konuş.
Arabayla ilgili konuşmak cahillik degildir. Onlar bence cahil oldukları için değil, dersten, felsefeden ya da işten konuşmak istemediğinden arabadan, futboldan, sinemadan konuşuyordurlar. Bu da tabii ki, doğal olan. Mesela ben işte olduğum saatler dışında işten konuşmamaya çalışıyorum. Çok iş konuştuğum zaman hayat işten ibaretmiş gibi görünüyor. Ama hayat yalnızca işten, kişisel gelişim kitaplarından, romanlardan ya da matematikten ibaret değil di mi?))
Hem bence eğer biz mesela arabalar konusunu bilmiyorsak arabalar konusunda cahiliz demektir. Olaya bir de bu açıdan bakmak ve her hangi bir gün 2-3 saat ayırıp arabalar konusunu da incelemek faydalı ola bilir. Sonuçta arabalar bizim canımızı taşıyor :)
Biz istemesek biler spor, sinema, müzik genel kültür dediğimiz şeyin bir parçası, o zaman az da olsa onları da bilmek fena olmaz.
Ve hayatta hiç bir zaman yalnızca bir şeyi mutluluk olarak görme. Çünki eğer ona ulaşamazsan mutsuz olursun. Ama hayatta mutlu olmak için pek çok sebep var.