Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20-06-2008, 03:44 PM   #5 (permalink)
ametist
Üsteğmen

Tesekkür: 11
132 Mesajinıza toplam 504 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ametist is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: ben bıktım..

merhaba cubba,öncelikle telkinleri dinlemeni tavsiye ederim,ama bir iki hafta dinleyip,pek bi gelişme olmadığını görürsen ,yine de dinlemeye devam et.emin ol.çok faydasını görüceksin.kendine bi günlük aç ve sıkıldığında ,içinden geldiğinde o günlüğe ne yazmak istiyosan yaz.yazdıklarını başkalarının okyup yorum yapması,kaçırdığın ya da olmaz ,yapamam dediğin pek çok noktada seni tetikleyecek .kesinlikle bunun da faydasını görürsün.
başından geçenleri yazmışsın,yaşadıklarını hafife almak için söylediğimi düşünme ,üzücü durumlar bunlar cidden.babanın ve çevrenin size çocukluktan beri kızdığını hatta ilkokul arkadaşın akrabanın yanında dayak yediğini yazmışsın.cidden kötü bi durum.bak üstünden yıllar geçmiş aklından çıkarmamamışsın.dünyaya getirdiği ,onca emek verip para harcadığı,kendi canına ,evladına bunu yapmak ,psikolojisinin bozuk olduğunu,bi de büyük ihtimalle o da anasından babasından öyle gördü,biraz da yaşam onu zorlamışsa ,zarar vereceğini düşünemeden yapılmıştır.yani bilinçlice değil,yoksa niye hala senin istediğin standartlarda yaşaman için eğitimine devam etmen için niye uğraşsın ki.yani senin baban numunelik değil,bizim kuşağa kadar bizim toplumda terbiye denen kavram dayakla,rencideyle veriliyodu,şimdi şimdi biraz değişmeye başladı.yani kendi dönemimden arkadaşlarım da buna benzer pek çok olay yaşamış,ayni ailesiyle hatta bi arkadaşım okul müdürü olan babasından neredeyse her gün okulda arkadaşlarının ortasında sürekli dayak yediğini anlatmıştı .hatta başka daha garip bi örnek,tanıdıklarımdan biri babasından dayak yerdi habire,sonra dışardan biri öğretmeni,komşu,komşunun çocuğu artık kim olursa, onlardan dayak yediğinde ,babanın gidip oğluna zarar veren kimse feci şekilde dövdüğünü biliyorum.sorunlu ebeveynlerin yetiştirdikleri çocuklar dada illa ki çıkıyo.yani merak etme bu aslında çok sıradan bi durum .ama çocuklukta özellikle aile içinde yaşananlar,sosyal yaşantın için belirleyici oluyo.ayrıntısına girmek istemiyorum ama senin babandan kaynaklı yaşadığın sorunların benzerlerini ben de ablamdan dolayı yaşadım.yani tek değilsin.kendini lanetlenmiş gibi hissetme
bak bi sürü avantajın var,belli sıkıntılar yaşamış ilk kazandığın okulundan atılmışsın ve ailen yanında olmuş ve bu çok önemlidir bunun da etkili olduğunu düşşünüyorum,sen bu güçle,tekrar bi okul kazanabilmişsin.seni tebrik ediyorum,yani istediğinde mücadeleci olabildiğini ,kanıtlamışsın.ve ailen maddi manevi
yanında bence.son senenmişte zaten okulun bitiyo,mesleğine başlayınca, maddi özgürlüğünü elde edince,,farklı ortamlara girince , çok değişicek herşey.hiçbişey silinmez ama yaşanılanlar senin için tetikleyici olabilir,çünkü zıt olan bi çok şeyi yaşamış,bi çok kötü durumun üstesinden gelebilmişsin.en iyisini yapanilirsin,kendini karamsarlığa kaptırmadıktan sonra.

sağlıcakla kal,karamsar olma, herşey güzel olacak inan