24-06-2008, 03:11 PM
|
#2936 (permalink)
|
<b>Administrators<br /> MuminOkan</b>
Tesekkür: 15,880
1,898 Mesajinıza toplam 8,534 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
| Ynt: HAYATIM DEGİŞTİ CAFESİ (Günlük Sohbet Köşesi) Alıntı: mavifirca Nickli Üyeden Alıntı
Merhaba,
Resim göndermek icin dosyalarimin boyutu büyük, boyutu kücültmem icin neler yapmam lazim? |
göndermek istediğiniz resmi bilgisayar ekranınızda görünüz.- nasıl mı? açıp resmi görün-
bilgisayarınızın ekran görüntüsünü almanız için PrtScn SysRq butonuna ardı ardına iki defa basınız.
sonra bilgisayarımızdan paint' i açalım.
açtığımızda solda üst köşede kesik çizgilerden yapılmış bir kare resmi var. ha evet işte o. super ona tıklayalım.
şimdi ise beyaz sayfada herhangi bir yere faremizi getirip sağ tıklayalım. ve yapıştır' ı seçelim.
gördünüz mü. ekran görüntünüz resim oldu.
daha sonra en üst sol tarafta dosya diyen bi buton var. ona tıklayıp farklı kaydet seçeneği ile. istediğimiz yere kaydedebiliriz.
bazan önemli bazan önemsiz ama iyi bir not kanımca: farklı kaydet seçeneğinde açılan pencere de dosyamızı çözünürlükler ile alakalı olarak jpeg, bmp, pgn gibi alternatiflerimiz mevcut.
jpeg: fazla yer kaplamayan, küçük boyutta saklar. görüntü çok net olmayabilir.
bmp: harika çözünürlükte olacağı için boyutu da büyük olacaktır.
pgn: bilmiyorum. super ama görüntü kalitesi iyi. super
----
şimdi gelelim resim ekleme işine.
biliyorsunuzdur ama hatırlatmak istedim.
ukalalığımı affedin.
resminizi www.imageshack.us, www.resimyukle.gen gibi sitelere upload etmeniz ve size verilen linklerden direct link i almanız gerekmekte.
eğer google vasıtasıyla bulduysanız. resmin üzerine gelip sağ tıklayın ve en altta yer alan özellikler'i seçin. burada karşımıza resmin internet üzerinde kayıtlı olduğu adres belirecektir. "ADRES / url: http://hayatimdegisti.com/forum/Smil...ault/a161.gif" yazan yeri seçin, sağ tıklayın ve kopyala demenzi yeterli.
site ye ekleme yapmak için; yukarıda göreceksiniz.
YENI KONU AÇARKEN UYULMASI GEREKEN KURALLAR
1 - Arama Yapmadan Konu Açmayınız. Ana Sayfaya Tıklayıp Öyle Arama Yapınız Böylece Tüm Forumu Tararsınız
2 - Mesaj Yazarken Başlıklar Konularla Alakalı Olmalıdır Sadece Yardım Diye Başlık Açmak Yerine Başlıkta Konuyu Belirtiniz .
3 -Daha Düzenli Bir Forum İçin Konularımızı İlgili Kategoriler Altında Açalım.
4 - Konuyu Açarken Büyük Küçük Harflere Dikkat Edelim.Sadece Büyük Harfle Yazmayalım
5 - Rehber Bölümünde Müzik Ardında Telkinler Neden Duyulmuyor Subliminal Teknik Nedir Gibi Bir Çok Sorunun Cevabı Daha Önce Verilmiştir.
in altında. ikinci satırda soldan 3. olan butona tıklayıp çıkan [img] [ /img] arasına yapıştırmanız gerekmektedir.
__________________ Sana 1π gönderiyorum! Pi Stanford PhD'leri tarafından geliştirilen, dünya genelinde 47 milyondan fazla üyesi olan yeni bir dijital para birimidir. Pi elde edebilmek için https://minepi.com/MuminOkan linkini takip edin ve davetiye kodu olarak benim kullanıcı (MuminOkan) kullanın. |
| |