Cevap: phantommun günlüğü canım biliyorsun bende kpss ye çalşıyorum..ama odaklanıp çalışmak başka bir şeymiş..iş başvurusna giderken daha sen olsun yada olmasın diye tam karar veremişken gidince sonrada olmayınca kendini yetersiz hissediyor insan..benim işim olmasa sınava kadar iş aramazdım şahsen...
bu arada sınav hakkında bir kaç gün önce çok garip bir şey farkettim..çıtayı yükselten biziz..biri dersaneye gidiyor gece gündüz çalışıyor..okul geçmişi bilgi birikimi önemli değil..sınav için emek harcamaya vakti var..diğeri başarılı bir öğrenci olmasına rağmen sınava çalışmaya imkanı yok..(iş hayatının içinde yada maddi imkanı yok kursa gitmeye)..çünkü sınav okuldan bağımsız konulardan çıkıyor..(siz öğretmen adayları için okulda öğrendiklerinizin yararı var yine biraz ama bizlerde o da yok..)biri sınavı kazanıyor başarılı oluyor diğerleri kazanamıyor bir nevi başarısız oluyor..sistem hakkında düşünmek insanın enerjisini düşürüyor..ama vaktin varken huzurlu şekilde çalış derim ben..hakketiğin gibi kazanacaksın ve çok başarılı bir öğretmen olacaksın..milli eğitim senin gibilere ihtiyacı var..bunu düşünerek çalış..
sevgiler.. seni seviyorum..
__________________ Ben bir ışık işçisiyim..Işık taşırım doğam gereğii..İşim zor sanmayınn..Bazen ben onu taşırımm..Bazen o benii.. |