Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25-06-2008, 11:11 PM   #88 (permalink)
capella
Üsteğmen

Tesekkür: 0
46 Mesajinıza toplam 145 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
capella is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella

canım ablacım çok doğru söylüyorsun..hep lay lay lom olmayacağız, duygularımız yine bizde.. onları almıyor ki telkinler --iyi ki de almıyor!--
ama işte ilk hafta yaşanan o çocuksu huzur ve mutluluğu insan daima sürsün istediğinden öyle olacağını umuyor..ciddi bir sınavdan geçiyorum şu günlerde..bir yandan feci halde soğuduğum iş ortamım ve insanların gerçek yüzü, diğer yandan emeklerim çekiştiriyor beni..gerçi iş yerinde kurulu bir psikolojiyle sadece işime bakıyor, öğrenmek için çabalıyorum.. çıktığımda ise içim patlıyor sanki.. bunlar ilk günler, böyle hissetmem normal tabiki..benim abi dediğim, güvendiğim, sevdiğim, problemli anlarında destek olup çözümler sunduğum insanlar ne kadar da ikiyüzlülermiş..kendilerini bunca zeki sanarlarken beni ne kadar da küçümsemişler..ama hiç problem değil..bundan sonrası onları şaşırtacak sadece..
canımı sıkmadı mı bu durum? evet sıktı..ama onların fikirleri değil canımı sıkan, bu fikirleri başkalarına(bilhassa patronumuza) düşündürtmek için uydurdukları hikayeler de değil, canımı sıkan güvenilmez bulduğum halde "her insanın içinde iyi bir yan vardır" görüşüne bunca tutunup, bu insanlar için verdiğim çabalar..ah ben burayı neden daha önce bulmadım sanki..kendime bir türlü güvenemediğim, hata yapmaktan korkup hiçbirşey yapamadığım o zamanların sonuçları bunlar..kendimi beğenmişlik yapmak istemem ama kuzenimle konuşuyorduk geçen..şey dedim: insanlar kendilerini olduklarından 10 kat iyi gösteriyorlar, biz ise kapasitemizin 10 da 1 ini sergiliyoruz..yine de onlarla kıyaslanabilir halde oluyoruz..ne kadar trajik değil mi? fazla alçakgönüllülük iyi değilmiş..dahası kendini küçük görmek hiç iyi değilmiş..çünkü insanlar zaten seni küçük görüp, hor görmek için didinirler, sen de onlara yardım edersen onlara seni küçümsemekten başka şans kalmaz zaten..artık kendimi küçümsemiyorum, olduğumdan büyük görüp burnu kalkıklık yapacak biri değilim zaten ama artık kendime haksızlık etmiyorum en azından..bu yüzden önümde çok güzel günler var biliyorum, o güzellikleri her iyi kalpli insan gibi ben de hakediyorum ve o günlere ulaşmayı yürekten istiyorum..bütün bu olanlara tanrı şahit. o iyiyi kötüyü biliyor, tüm bunların bir karşılığı olacak elbet..şimdi tanrıdan tek dileğim bana güç vermesi; daha hırslı, sabırlı ve dimdik ayakta olmalıyım..yani neymiş; arayın bulacaksınız, isteyin size verilecektir, kapıyı çalın size açılacaktır..aylardır verdiğim kendini aşma çabaları bu kriz anında nasıl da güzel devreye girdi..2 saat kadar ağlandım sızlandım isyan ettim..sonra "doğru olanı yapma" mekanizmam devreye girdi birden..eskiden olsa bunu yapamazdım..iyi sizleri, iyi ki burayı buldum..hayatımı değiştirmem için bana güç verdiniz, yardım ettiniz, iyi dileklerinizle destek oldunuz..hala da devam ediyorsunuz..hele hayal ablam..seni gördüm ışığın içime işledi resmen. sendeki "özel ruh" gözlerimi kamaştırdı inan..gözlerinden saçıyorsun o enerjiyi sınırsızca, sevgi dolu bir şekilde, herkese hem de..nazarım değmesin, allah seni korusun ve başımızdan eksik etmesin..herşey için, o güzel yüreğin için çok çok çok teşekkür ederim, iyi ki varsın, hep bizle kal olur mu? seni çok seviyorum.

sevgiyle..
ezgi
&quot;sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,hataları örtmede gece gibi ol,tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol. <br />her ne olursan ol;ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. &quot;<br />Mevlana<br /><br />
capella isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla