Durgun ve huzurlu sürecim hala devam ediyor..birşeylerin yapım aşamasındayım ama son rötüşlarda olduğumu sezebiliyorum..eskiden bu tarz çabalarım ve çalışmalarımın bir türlü ardı arkası kesilmez ve üstüne yenileri eklenerek bana daha çok yük olurdu...
bende dikkat eksikliği sorunu var en ufak şey dikkatimi hemen dağıtır ve beynimi yorardı...hatta beynimde beliren yeni düşünceler bile dikkatimi dağıtırdı bir önceki yapacağım şeyi unutur sonra sinirlenirdim kendime...şimdi beynim acele etmeden tane tane düşünmeye başladı...bir iş bitmeden diğer konular hakkında düşüncelerim aklıma gelmesi engellenince büyük ölçüde rahatladım ve üzerinde düşündüğüm konularla ilgili daha verimli sonuçlar almaya başladım
hayat benim için "sonu bir türlü gelmeyen yapılacaklar listesi" idi..ve mevcut maddeler bitmeden elimde olmayarak ardından yeni maddelerin de eklenmesi ve azalacağı yerde zorunlu olduğum şeylerin çoğalması beni çileden çıkarıyordu...sürekli HAYATIMI SADELEŞTİRME çabasındaydım...
dün akşam tam yatıcaktım ki odamın ortasında duran masa beni rahatsız etti ve yatıp uyumaktan vazgeçtim....buna bir çözüm bulmalıydım...kütüphanemin masası bana yetmiyor ve ayrıca odamın ortasında masa getirip açıyordum..işim bitince de masayı kapatıp bir kenara koyuyordum..ama her sefer bunu yapamazdım...çok pratik bir yaşam tarzı değildi...neyse birkaç ufak öneri geldi kendi beynime...mesela bilgisayarımın sürekli kütüphane masasında durmasının bu sorunun kaynağı olduğunu anladım sonra uygulamaya geçtim ve gerçekten o koca masadan kurtuldum...şimdi kütüphanemde istediğim zaman yazı yazabiliyor ve birşeyler okuyabiliyorum...hatta ilerleyen zamanlarda tıpkı çocukluğumda yaparken zevk aldığım birşeyi yıllar sonra tekrar yapmayı düşünüyorum....RESİM YAPMAK yani....bunun için pastel boya, suluboya ve keçeli kalemler alacağım