Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2008, 06:15 PM   #20 (permalink)
ametist
Üsteğmen

Tesekkür: 11
132 Mesajinıza toplam 504 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
ametist is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: caribbean'ın günlüğü

merhaba caribbean aslında dediklerimi baz alarak hareket etme derim .çünkü ben bu işin erbabı değilim,sadece kendi deneyimlerimden yola çıkarak söylüyorum.bilinçaltı tekniklerinden kastım;telkin hipnoz ve dalga yöntemleri (bu sadece benim bildiklerim daha da vardır araştırmak gerek ).lisans dönemimde bi süre ,çeşitli kişisel gelişim kitabları okudum ,yazarlarının verdiği yöntemleri denemeye çalıştım ama pek etkili olmadı ve bi süre sonra yıldım ,bıraktım.ve okuduklarım sadece genel kültürümü arttırdı yani benim amacıma hizmet etmedi.secret güzel bi kitap onu kapsayan bakış açısına da söyleyecek çok bi sözüm yok(zaten o derece bilgiye de sahip değilim ).sadece biraz kaba olucak ama beni gaza getirdi baştan ,kendimi çok kısa bi zmn iyi hissettim.ama o istek söndü kısa zamanda ,herhangi olumsuz bi şey de inancım gitti.secrettan anladığım;bi şeyi sadece çok istersin (tüm varlığınla) bunu gerçekleştirmek için evren sana sonsuz kapılar açıcak mantığı sanırım.yani bunun özü de ,o amaç için beynin sadece o noktaya odaklanır ve dileğini gerçekleştirmek için hiç aklına gelmedik yollar yöntemler geliştirmeye başlarsın ve o enerjinle evren sana dileğin için hizmet eder durur.süper pozitif bi bakış açısı tamam.ama bu yöntem biraz rahat bi bakış açısı geliştirmeyi becermiş ,az sorunlu insanlarda büyük etki yaratabilir.secret'ın çok abartılı ,bana inandırıcı gelmeyen tarafları da var.mesela ;hadi ben normale yakın biriyim diyelim ,bu yönteme teslim oldum ve dünyanın en iyi mankeni olucam diye sonsuz bi istekle evrene enerji gönderdim.bir atmışlık boyumla dünyanın en iyi mankeni olmaya kitlendim diyelim.bu olabilecek bi şey mi? .

ben bi kaç sene boyunca beynimde olumlayamadığım bi çok şeyi 1 ayda telkinler sayesinde,kendi başıma ,çaba sarfetmeden zaman kaybetmeden olumladım.bu vasitayla tekrar başta atakan bey olmak üzere siteye emeği geçen herkese minnettarım,bunu da belirtmeden geçmiyim.
yani bunu bilinçe dayalı yöntemlerle bilmem kaç sene mi de versem bu sonucu elde etmem çok zor.bu yüzden bilinçaltı yöntemlerinin üstünlüğüne ,avantajlarına inanıyorum.ayrıca tabii ,ilgi alanları da herkesin farklıdır bi konuda en iyi olmaya çalışmak güzel ve her türlü yayını takip edebilir ilgilenen kişiler ama ben sorunumun üstesinden gelmek,düzelmek için kişisel gelişim kitaplarıyla ilgilendim.bu zamana kadar aldığım kitapların(ders kitapları hariç)üçte biri kişisel gelişimle alakalı.oysa okunması gereken öyle çok yazar ,şair,bilim adamı vs var ki.yazık günah bunları ikinci plana atıp sadece buna harcanan zaman masraf.ve ben uzun lazın kısasıyla bu yöntemlerden bi arpa boyu yol alamadım.mutlaka bende de hatalar eksiklikler vardır,o da ayrı.ama kaç kişi sırf kendi çabasıyla büyük ilerlemeler kaydetmiştir,bu da bi soru.ama çaba harcadığım yadsınamaz.herneyse en basitinden , aynı çabayı mesleğim için falan harcasaydım 35 yaşına gelmeden prof olurdum valla.

ne diyim bu sadece benim gözlemim,aklında bulunsun sadece .bu konuda derin bilgiye sahip olan kişilerde var.bu sitede de var şanslıyız (benim bildiğim hayal abla,samanic ve keops)onlarla konuşman daha olumlu olur senin için.

sağlıcakla ,sevgiyle