Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02-07-2008, 08:57 PM   #22 (permalink)
McDaniel
Teğmen

Tesekkür: 0
17 Mesajinıza toplam 59 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
McDaniel is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: McDaniel'ın günlüğü..

Merhaba bu gün telkinlerde hemen hemen 2. haftamı tamamlamış bulunmaktayım..

bu 2 haftalık süreç içersinde bakacak olursak işi ortalama hesabına döktüğümüz takdirde telkinleri günde 5 saat dinlemişimdir ama dediğim gibi bu ortalama bir hesaptır çünkü çalıştığım için her zaman aynı şekilde dinleme imkanım olmuyor.. Bazen 4 saat dinleme imkanım olabildiği gibi bazen 8 saatte dinleyebiliyorum..

Vakit kaybetmeden bu 2 haftalık süreçte yaşadığım ufak değişimleri hemen sizlerle paylaşmak istiyorum

1) Önceleri sabah kalktığımda, işe giderken üzerimde inanılmaz derecede bir sıkıntı, yorgunluk ve keyifsizlik olurdu. Tabi bu da beni dolayısıyla stresli bir insan yapar kendi kendimş harap ederdim. Ancak telkinleri dinlediğim 2 hafta müddetince kendimi uyandığım bir gün şarkı söyleyerek bulduğumda çok şaşırmıştım :p Evet güne şarkı söyleyerek başlamış hatta dilime dolanan şarkıyı iş yerine gittiğim süre müddetince yolda bile söylemiştim :)

2)İnsanlarla iletişimim halen mümemmel ya da daha doğru bir ifadeyle umduğum seviyeye gelmedi. Ancak artık belli bir müddet göz aşinalığım olan bir insana selam vermekten veya konuşmaktan eskisi kadar çekinmiyorum diyebilirim.

3)Ben bile kendime inanamıyorum ama artık aldığım güneş gözlüğünü sokakta rahatlıkla takabiliyorum :) Bununla birlikte ertelediğim ya da yapmaktan kaçındığım şeyleri artık yapar oldum gibi. Mesela önceleri sabah aç olduğum halde kahvaltı bile yapmazken artık yolumun üstündeki bir kaç dükkandan simit poğaça gibi şeyler alıp kahvaltımı yapabiliyorum.. Belki hala davranışlarımda heyecan var.. Ama sanki içimden bir güç bunları yapmam gerektiğini söylüyor zorla ayaklarımı götürüyor gibi

4) çok otoriterleri olmasa da artık bazı müşterilerimizin karşısında eskisine oranla daha rahat konuşuyor ve daha rahat muhabbet edebiliyorum.

5) Tepkilerimde bir netleşme olduğunu sezinlemeye başladım sanki önceye nazaran sinirlerim daha bir katiileşti gibi.. Yani bir olaya karşı olan tepkimin agresiflik katsayısı çok fazla olmamakla birlikte çok az kesinlikle değil. yani ortalamanın biraz daha üst seviyesinde bir boyutta.. umarım zamanla düzelicektir

6) Arkadaşlarımın yanında önceden de belki rahattım ama sanki şimdi kendimi çok daha rahat hissediyorum. Bir cafeterya ya da çay bahçesinde eskisine oranla garsonlarla çok daha iyi diyalog kurabiliyorum başka bir ifadeyle içimdeki o güç heyecan olmasına rağmen beni diyalog kurmaya zorluyor :)

7) Belki ilk hamlesi zor oldu ama nette uzun süredir tanıdğım bir kız arkadaşımla telefonda konuştum, muhabbet ettim. Şu an ilk hamleye oranla telefonda çok daha rahat konuşabiliyorum.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.. her ne kadar bu değişimleri saysamda hayatımda yapmayı ertelediğim ve yapamadığım şeylerin sayısıda bu saydığım gelişmelerden çok ama çok fazla.. bundan sonrası için ego ve suçluluk telkinlerinden suçluluğu çıkartıp kendine güven+ego+sosyallik arttırıcı+ertelemeyi bırak telkinlerinden oluşan yeni bir dinleme süreci oluşturmayı düşünüyorum.. Umarım bundan sonrası bu anlattıklarımdan çok daha iyi geçer ve yapamadığım bir çok şeye sirayet eder.. Ayrıca sitede desteğini esirgemeyen bu sıcak ortamın oluşmasını sağlayan herkese ve telkinlerde emeği olan insanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.. Tekrar sağolun..