tekrar merhaba caribbean
,sosyal fobik olduğunu gözden kaçırmışım.aslında sf'nin temeli de özgüvensizlikten kaynaklanıyo bence.sf 'yi oluşturan aile yapısı bence(mtlaka başka etmenler de vardır ama benim bildiğim bu
).yani aileden bulaşıcı gibi bişey
.mükemmeliyetçi,kuşkucu ,sabırsız sosyal fobik veya bastırılmış sfobik ebevynlerin çocuklarında görünüyo bence (kendimden ve sfobik olan arkadaşlarımdan edindiğim izlenime göre).topluluk önünde sürekli ; konuşmanda ,oturuşuna kalkışında yani toplum içindeki her hareketinde acaba bi hata mı yaptım,ne düşündüler gibi fikirler gelip gider.bazılarını ben de yaşadım.hatta bi arkadşım var çocuk çok iyi bi üniversitede master yapıyo,ingilizcesi anadili gibi,maddi sıkıntısı yok ve entellektüel birikime sahip.ama her kurduğu cümlenin içinde gayet kibar biri,özür dilerim ,kusuruma bakma vb gibi bi sürü kelime var.çok bildiği bi konuda bile çoğunlukla anlattığını anlayabilecek düzeyde bile olmayan birinin yanında bile kekeleme başlıyo.çoğu kez konuştuğumu da bilirim kendine güveninin olmadığını da söyledi.kaç kez olumlamalar yaptık ama hiç bişey değiştiremedik .siteyi önerdim hatta mp3leri bile cdye çekip verdim ama öyle koşullanmış böyle yaşayacağına ki,artık çözüm bile aramıyo.sanki kaderiymiş gibi kabul etmiş sf 'yi.herneyse senin diğer sflilerden daha farklı bi bakış açısı kazandığını göstermek için böyle bi örenk verdim,çünkü kendini bırakmamışsın,çabalıyosun .telkinlerle ,başarıcaksın eminim
.
bu hayal panosu güzel bi yöntem motivasyonunu arttırır.hatta ben de yarın bi tane hazırlıcam.bi de adil maviş seminerinden hazırlanmış bi zihin haritası var .bak o yöntem de ,ivme kazandırır bence
sağlıcakla sevgiyle kal