Ynt: NEDEN İNGİLİZCE KONUŞAMIYORUZ? NASIL İNGİLİZCE KONUŞABİLİRİZ? insan beyni o kadar farklı çalışıyoırki,gerçekten gizem dolu benim yabancı dille alakalı bir anımı anlatmak istiyorum. bundan birkaç yıl evvel, birden japonca aşkım tuttu ve bir japonca kursuna başladım.yalnız şöyle bir sorunum vardı,kurs 4 haftadır vardı(toplam 8 saat) ve 1 yıl devam edecekti ve ben japonca hakkında hiçbir şey bilmiyordum.derse girdim ve önüme bir kaç kağıt verildi üzerinde birşeyler var ama ne olduklarını çıkaramıyoru:) japon alfabesiyle yazılmış bir metin.eciş bücüş şekiller ve insanlar onu okuyor,beni bir gülme tuttu ama yapacak birşey yoktu derse girmiştim ve kalkıp gidemezdim:) ve kağıda bakmaya başladım:) sonra birden istem dışı(çünkü odaklanacağım başka birşey yok) insanlar okurken çıkardıkları sese odaklandım, şu şekilde bu ses bu şekilde bu ses çıkıyor ve ben yazıyı seslerden takip etmeye başladım bu hoşuma gitti ve hevesimi arttırdı o akşam eve giderken alfabeyi aldım ve o gece ezberledim.fakat üzülerek belirtmek isterim ki japonlar 3 alfabe kullanıyorlar:) farklı olmayı sevdiklerinden sanırım:) hiragana temel alfabeleri 49 harfti sanırım ve bu alfabe sadece kelime eklerinde kullanılıyor normalde çünkü yazı oldumu çok uzun sürüyor.diğer alfabeleride bir o kadar harf onun adı katagana bu alfabeyide yabancı dillerden gelmiş kelimeler için kullanıyorlar.kullandıkları esas alfabe varki 20 yıl kassam ezberleyemem "kanji" bu alfabede kaç alfabe olduklarını kendileri bile bilmiyor(hocam saf kan japondu:)) sadece ilkokul çağına geldiklerinde 5000 kanji ezberlemiş olmak zorundalarmış ama o bambaşka bir şey.onun dışında japonca kolay bir dil gramer yapısı türkçe gibi yani zorlanmıyordsunuz,ekler kelimenin köküne geliyor,özne yüklem aynı ama sadece konuşma dilini öğrenip japonyaya giderseniz,japonca biliyorum diye gitmeyin komik olur, en basitinden bir restorantaki menü bile kanjidir sanırım:) |