coşkun bey tebrikler...
herkes bilir ki bir yabancı dili belirli bir yaştan sonra öğrenmek biraz daha zordur, ilkokuldaki bir çocuk dili daha iyi öğrenebilir
kesinlikle, ama siz 33 yaşında olmanıza rağmen içinizdeki istek ve azimden dolayı neler yapılabildiğini gösteriyorsunuz. istemenin ve inanma'nın nasıl
değerli bir hazine olduğunu bu sayede öğreniyoruz. yabancı diller öğrenilirken belli bir temel üstüne dinlemek en önemli harçlardan biridir. bize de öğretmenimiz
ortaokuldayken papağan yöntemiyle öğretirdi ingilizceyi, o söyler biz tekrar ederdik. ve bizler de çok çabuk kavrardık basit konuşmaları. demem o ki küçük bir çocuk bile dil öğrenirken çevreden duyduğu sesleri algılayarak öğreniyor. sanırım dil öğrenmenin en iyi şekli dinleyerek, görerek olanı, bu şekilde algılamayı sağlıyoruz. ben de lise yıllarımda bbc, cnn gibi kanalları dinleyerek kulak aşinalığı kazandım, faydasını göreceksin diyordum ısrarla. ingilizceleri benden daha ileri olan arkadaşlarım, turistlerle konuşamazken, akıcı olmamakla beraber ben daha rahat konuşurdum. böylelikle kendime güvenim artardı, kendimi biraz daha özel hissetmemi sağlardı bu durum. kısacası siz inanmış ve başarmışsınız. insanoğlunun inandıktan sonra başaramayacağı şey yoktur.