Ynt: Tresor'un gunlugu- 6.gun
cok tesekkurler hayalayaz,
bu da herhalde bır tesaduf olmasa gerek.. hrıstıyanların yurudugu bır cok hac yolu oldugunu ıspanyaya yaptıgım seyahatler esnasında ogrendım. Bu konuya ciddi bir merakım var. Gectıgim yerlerde sevilladan santiago de Compestela ya uzanan ( Camino de Santiago ) hac yolu ustundeydı. Hacılar yaklasık 3 ay boyunca dere tepe demeden bu yolu yuruyor albergo denen ( bızım eskı hanlara belkı benzetılebılır ) yerlerde kalıyorlar. Aynı sekılde Kuzey ıspanyada yurunen bır hac yolu daha var. Eksık bılgı vermıs olmak ıstemem bu konuyu okuyup foruma yazarım. Bu yol uzerınde yuruyen bır cok kısı ıle tanıstım, aynı sizin dedıgınıze benzer kelımeler soylemıslerdı bana ama bugune kadar unutmustum. Bana onu hatırlattınız... Belkı okumussunuzdur Paolo Coelhonun bu yolu anlattıgı Hac ısımlı bır kıtabı vardır.. Okumadınızsa mutlaka okumanızı tavsıye ederım .. Notlarıma bakayım oradan bazı alıntılar almıstım,foruma en kısa zamanda ıletip sizlerle paylasacagım.. tekrar cok tesekkurler ... iyi ki sizlerle bu ortamda tanıstım. |