Ynt: bigcinin günlügü :p benimde olsun Arkadaşlar ve serkan da okuyorsa ,tüm arkadaşlar için, okadar yazılacak söylenecek şey var ki..Biz hepimiz buraya güllük gülistanlık bir hayattan gelmedik..Arkadaşlarımız herkes biliyor hepimiz ilk geldiğimiz gunlerde yazdıklarımız nelrdi..Nasıl içimizi döktük ve neler ama neler yaşadık,belki hala bazen düşüşler yaşıyoruz..Bilmiyorum okuyormusn serkan ama ben de bazı arkadaşlar gibi senin yazdıkalrına şimdiye kadar yorum yapmamış olanlardanım..Ah sen hepimizin bu siteye üye oldugumzda yazdıklarımızı yaşadıklarımızı bir bilebilseydin..Sanıyormusun ki senden çok daha farklı şeyler yaşadık veya sanıyormsun ki hala bazı şeyler yaşamıyoruz güllük gülistanlıkyaşıyoruz ve sanıyormsun ki seninle birebir aynı olayları değil belki ama aynı hatta belki de cok ağır travmalar yaşamadık..Hayal Ablamın ve güzel arkadaşlarımın yüzü burada,onlar ve Allah şahit zaten.Az mı destek oldular,az mı bize yaslanacak omuz oldular ,az mı gözyaşlarımızla ıslattık onları...Ama kaçırdığın ve şu an göremediğin nokta ne arkadaşım biliyormsun "Sen kendin değişmeyi gerçekten istiyormusun???Bunu kalbinden istiyormusn sen" Bana bunu "Evet istiyorum tüm kalbimle vedeğişme kiçin ne gerekirse yaparım" Diyebilecekmisin..İşte biz burad ahayal ablamın da dediği gibi değişmek için varız,biz bunu yapmak zorundaydık..biz dibe vurmuşken tek yön vardı o da yukarı çıkmak Serkan ..Sen sanıyormusun ki arkadaşım r etmenin çok ama çok kolay oldugunu sadece dusunen sendin..Şimdi bu konulara girip kimseyi üzmeyelim tamammı,ne kendimizi ne arkadaşlarımızı..çünkü artık geri dönülemeyecek bir değişim yolundayız ve olmak da zorundayız..Hepimiz burada değişim için varız.Evet biliyorum zor kolay değil..Evet biliyorum herşeyi aynılarını hepimiz herkes yasadı..Evet biliyorum zor değil mi bazı yaşananları hazmetmek cok iyi biliyorum hepsini nasıl duygular olduklarını...Hazmedememenin nasıl bir duygu oldugunu.
Ama şu an goruyorum ki sen bu değişimi bilnçaltından istemiyorsun çunku gercekten isteseydin kendini değiştirmek için çaba sarfederdin ne kadar acı da olsa..ne kadar hazmedemesen de bazı şeyleri yaşadıklarını..Kolay mıydı bizim için yaşadıklarımızı hazmetmek arkadaşım..şimdi biz çabalıyoruz çırpınıyoruz kenidimiz için yarınımızın guzelolması için ..Şimdi artık sakinleş ..önce bir sakin ve sağduyulu konuma gelmek zorundasın..Sakinleştikten sonra hayatının geri kalanını acıların cocugu olarak devamlı kendini acı cekmeye mahkum etmiş olarak mı yoksa guzel v emutlu mu gecirmek istiyorsun..Bu cevabı ancak sakinken ve şu andaki ruh halinde değilken verebileceksin yoksa doğru cevabı goremezsin..Sen bu değişimi istiyorsan o değişime kendini adayacaksın başka yolu yok.ve o değişim doğrusltusunda yeni sen nasıl olmak istiyorsan oyle davranıp,oyle dusunup,oyle yazacaksın..Başka turlu değişemeyiz..Olmuyor denedik bunu başka yolu yok..Göreceksin doğruyu eğer gercekten sağduyulu ve sakin olmayı başarabilirsen ..(Bu arada -ceksin -caksın lı sozlerim yanlış anlaşılmasın bunlar emir değil bunları karşımda konuşuyor ve tavsiy everiyormusum gibi yazdım..)
Değişimi istemeyi öğren.Gerçekten benliğinle iste.Ve kendini bu değişime ada.
__________________ Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.
Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui -- |