Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2008, 12:24 AM   #150 (permalink)
nurhanza
Yüzbaşı

nurhanza - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 29
269 Mesajinıza toplam 773 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
nurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura aboutnurhanza has a spectacular aura about
Standart Ynt: nurhanza devam ediyor

flaş flaş buda son bombam
29 temmuzda tuluyhan konseri vardıyaaa haydarpaşa garında kadınlar elele olarak duyuru yaptım, gazetede ikimizin resmini çıkarttılar yanyana,
http://www.cerkezkoyhaber.com.tr/detay.php?id=2650
te bu linki
yorum yazsanıza geneeeeeeeee nolur nolurrrrrrrrrr, bu haber benim hep hayalini kurduğum bişiiii, kelebek oldum uçuyorummmmmmmmmmmmmm
biz kadınlar elele derneği olarak gençlerimizin, kadınlarımızın sahip olduğumuz bu kadar değerli bir sanatçıyı tanımalarını istiyoruz, 1998 yılından beri değerli sanatçımız Tuluyhan Uğurlu'nun besteleri ile hayata tutunmuş mücadele etmiş bir anne olarak, toplumsal baskıların, yanlış anlaşılmaların kadın hayatını nasıl zindana çevirdiğini biliyorum, kendi adıma diyebilirim ki, tüm zor günlerimde Tuluyhan Uğurlu'nun başarısı, hayatın karşısındaki evrensel duruşu, tarihimize kültürümüze sahip çıkışı bana bir örnek ve liman olmuştur, bu konsere katılımın çok olacağını umuyorum, olmazsada en azından birilerine sesimizi ve duruşumuzu göstermiş olmanın mutluluğunu yaşayacağım, gerek Erdal Demirkıran paneli, gerek Tuluyhan Uğurlu konseri etkinliği, çocuklarımın okullarındaki başarısıyla benim gurur duyduğum gibi,çocuklarımında gurur duyacağı birer etkinliktir, bu yönüyle ilk önce bir anne olarak, sonra bir insan olarak yaşadığım toplumda inandığım, savunduğum fikirlerimi hayata geçirmek istiyorum, 2. mektubumuzu dağıtmaya başladık, bu haber vesilesiyle sizlere mektubumuzuda sunuyorum. üyelerimiz için bilet fiyatlarında indirim olacak ve bir araç kiralayıp konsere gideceğiz, katılmak isteyenler beni arayıp rezervasyon yaptırsın.

Ve 2. mektubumuz,

Biz kimiz? Kadın nedir? Herkes bu sorulara cevap verebilir, değil mi? Kadın güzelliktir, sevgidir, emektir, doğurganlıktır, toprak gibi, ana gibi. Duyguları yoğundur, eğer duygularının bastırılmasına, öldürülmesine sebep olunursa, önce kimliği, özelliği, bilinci kaybolur sonrada yaşam biçimleri... Ve böylece toplumsal düzende çöküntüler oluşur. Kadın mutlu olmalı, hemde çok mutlu, hiçbir duygusunu, düşüncesini bastırmamalı, emeğinin karşılığını saygı, sevgi ve minnet duygularıyla alabilmeli. Savaşların bile kaynağında bu vardır aslında; mutlu kadınların mutlu çocukları, mutlu çocukların akıllarında kansız ve şiddetsiz, sadece sevgi, huzur ve güzellik dolu bir gökyüzü oluşur. Dokundukları her şeyi güzelleştiren barış dolu bir dünya neden imkansız olsun?
Biz kadınlar el ele derneği olarak, kadının hak ettiği değerlere kavuştuğunu görmek istiyoruz, emeklerimizin karşılığını alacağız. Onurlu, ahlaklı, üretken, değerli kadınlarımızı ezmeye, üzmeye kimsenin hakkı olamaz.5 milyar yıllık dünyada, 6 milyar insan içinde hepimizden sadece birer tane var ve yaşadığımız sürece önemli işler başarmalıyız. Hem kendimizi,ailemizi,çevremizdekileri,doğamızı iyileştirmek için yapacak çok işimiz var.
Önce elimize bir ayna alalım ve kendimize iyice bakalım. En derinlerde bizi engelleyen, mutsuz eden her şeyi görmeye başlayalım.Bulalım arızayı ve nasıl tamir etmemiz gerektiğini araştıralım.Yedek parça garantisi yok belki duygularımızın ama enerjimizi sağlayan güç kaynağı hala çalışıyorsa, mutlaka arızayı giderebiliriz. Önce kendimizden başlayacağız: Okuyacağız, öğreneceğiz, merak edip araştıracağız.. Bir ölüme, bir de geçen zamana çare yok. Muhtaç olduğumuz kudret, alnımızdaki asil terdedir.Terleme zamanı, çok çalışıp bize ait olanlara sahip çıkma zamanı, üretme zamanı.

Bizde bunun için kapanmak üzere olan bir derneği tekrar el ele vererek aktif bir hale getirdik.Pazarda bir sergimiz var artık! Ekmek alamayacak durumda olan insanlarımız evinde ürettiklerini getirip sergimizde değerlendirebilir, malzemeye ihtiyacı olanlar emeklerini katarak malzemeye sahip olabilir. Siz yeter ki bir işin ucundan tutmaya başlayın, gerisi mutlaka gelecektir. Neler yapabileceğimizi hayal edin ve gelin gerçekleştirmek için beraber çalışalım. En öncelikli hareketimiz yaşadığımız doğayı canlandırmak olmalı; ağaçlar dikmeliyiz, meyve ağaçları.. Çerkezköy’ü bir meyve bahçesine dönüştürebiliriz. Yıllar içerisinde ektiğimiz meyve ağaçlarının meyvelerini reçel, meyve suyu haline getirebiliriz. Aldığımız oksijen de cabası!..ANNEN, EŞİN, KIZIN İÇİN, ABLAN, TEYZEN, HALAN İÇİN SENDE BİR MEYVE AĞACI DİK, KADINLAR ELELE ORMANINDA!!!

Sahip olduklarımız aslında sadece güneş, yağmur, toprak, su, oksijen, ağaç, sevgidir.Lüks evler, arabalar, sadece tüketim toplumunun doğaya, insanlığa,geleceğe yaptığı tahribatlardır. Bu hırs nereye kadar? Sahip olduklarımız bize yeter de artar. Paylaşmaya başlamalıyız. Ev kadınlarını düşünsenize bir... Her gün sadece evlerinde 4 saat çalışacak hale gelse ülke ekonomisine yapacakları katkıyı tahmin edebiliyor musunuz? Ev kadınlarının gücünü ülkedeki işsizlik oranına vurun! Üretmek, çalışmak, gelişmek istiyoruz; kendi sahip olduğumuz değerlerle yapabileceğimiz gerçekten çok işimiz var.

Barbaros caddesinde, yunus emre parkına bakan dükkanlardan biri dernek lokali olsun, herkes yemeklerini biz ev kadınlarının elinden yesin, çarşı içindeki sanat sokağında el işlerimizi sergileyelim. Birlikte geziler, bilinçlendirme çalışmaları düzenleyelim. Çocuklarımız için oyun evi yapalım. Ama tüm bunları yapabilmek için ellerinizi uzatmanız gerek. Kadın eli değmeli hayata; geleceğimiz kadın ellerinde şekillensin, ellerden güller açsın, karanfiller saçalım yollarımıza.Haydi elleri görelim! Üreten, güzelleştiren, özellikler katan elleri görelim!..

EL VER, EMEĞİNİ KAT, PAYLAŞ….!!!!1

KADINLAR EL ELE YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

0542 300 56 70- Nurhan Altıntaş

Haydarpaşa Merdivenlerinde Martı Sesleri, Vapur Düdükleri, Piyano ve TULUYHAN UĞURLU

"DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL" 100. KONSER

Tuluyhan Uğurlu, İstanbul 2010 için hazırladığı DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL isimli projesinin 100. konserini tarihi Haydarpaşa Garı'nın mermer merdivenlerinde veriyor. 29 Temmuz 2008 Salı akşamı saat 21.00'da gerçekleşecek konserde Tuluyhan Uğurlu'ya Türk ve Batı Müziği enstrümanlarından oluşan geniş bir grup eşlik edecek. Eser 2006 yılından beri yurt içi dışında 99 kez seslendirildi. 100. konser yine İstanbul'da, Haydarpaşa'nın merdivenlerinde gerçekleşiyor. Biletleri Biletix aracılığı ile satılmakta olan konser için garın merdivenleri sahne haline getirilip, merdivenlerin hemen altında numaralı düzende bir konser mekanı oluşturuluyor.

DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL PROJESİ:

“Dünya Başkenti İstanbul”, Anadolu kökenli bir ailenin ikinci çocuğu olarak Rumelihisarı’nda doğup büyüyen, erken yaşta eğitim için Viyana’ya gidip, 14 yıl doğduğu kente hasret yaşayan Tuluyhan Uğurlu’nun tutkuyla bağlı olduğu ve hiçbir zaman kopamadığı İstanbul’u anlatan çağdaş klasik bir eserdir. Uğurlu eserin ilk ezgilerini 2000 yılında yazmaya başlamış, eserin albümü 2006 yılı Nisan ayında satışa sunulmuştur. Tuluyhan Uğurlu eserini ana felsefesine sadık kalarak zaman içinde gelişen, değişen İstanbul'la birlikte tüm Türkiye'yi anlatan başlangıcı belli, sonu açık bir proje olarak tanımlamaktadır.

NERELERDE SESLENDİRİLDİ?
Dünya Başkenti İstanbul'un albüm gala konseri 6 Nisan 2006 akşamı Aya İrini'de gerçekleşti. Eser Amerika'da dört eyalette, Almanya'da, Lüksemburg'da, İtalya'da seslendirildi. Türkiye'de genellikle tarihi mekanlarda ve uluslararası kongre ve toplantıların açılış gecelerinde icra edildi.
100. KONSER İÇİN NEDEN HAYDARPAŞA GARI MERDİVENLERİ?

Tuluyhan Uğurlu'nun Dünya Başkenti İstanbul konseri Napoleone Bonaparte'ın "Eğer dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu" sözleri ile başlayıp bitiyor.
Fransız imparatorunun bu sözleri Kırım Savaşı için İstanbul'dan geçerken, bugün Haydarpaşa Garı'nın bulunduğu burundan İstanbul'a bakarak söylediği rivayet ediliyor.
Gerçekten bu nokta tarihi yarımadanın, yani eski İstanbul'un en güzel görüldüğü yer.

TULUYHAN UĞURLU HAYDARPAŞA'DA NELER ÇALACAK?

Dünya Başkenti İstanbul, müzikle senkronize olarak İstanbul üzerine öykülerin anlatıldığı farklı bir çalışma. Eserin "Asya'nın Geleceğe Dokunduğu Yer", "3 Dinin Kardeşçe Yaşadığı Kent", "İstanbul Trenle Tanışıyor, "Sinan'ın Kubbeleri", "Mistik İstanbul-Kutsalların Kutsalı", "Dolmabahçe'de Hüzünlü Sonbahar", "24 Saat İstanbul" gibi bölümlere yepyeni bölümler ekleniyor: "Boğaziçi'nde Erguvan Zamanı", "Yaşilçam'dan İstanbul'a Bakış ve Arabesk İstanbul", "İstanbul Sokaklarının Gerçek Sahipleri-Kentin Kedi ve Köpekleri"

NEDEN DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL?
"İstanbul, geçmişinde iki kez iki büyük imparatorluğun başkenti olmuş. Bugün birlikte bir düş kuralım ve geleceğin İstanbul'unun dünyanın kültür ve ekonomisini yönlendiren bir başkent olması için birlikte bir sinerji oluşturalım" diyor Tuluyhan Uğurlu.

29 TEMMUZ 2008 SALI SAAT 21.00

DÜNYA BAŞKENTİ İSTANBUL 100. KONSER