Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2008, 01:41 AM   #4 (permalink)
peacemaker
Üsteğmen

peacemaker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 347
149 Mesajinıza toplam 1,006 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
peacemaker is a name known to allpeacemaker is a name known to allpeacemaker is a name known to allpeacemaker is a name known to allpeacemaker is a name known to allpeacemaker is a name known to all
Standart Ynt: pazarlama hakkında süper benzetme

yaşlı bir adam emekli olup daha sakin bir yaşam istemiş ve sıradan bir daire almış ve yerleşmiş.bir süre sonra sabah okula giden çocukların binanın önündeki çöp tenekesini tekmeleme sesleri uyanma sebebi olmuş.bu her sabah oluyormuş.bir gün adam çocukların yolunu gözlemiş ve çocuklar geldiğinde ;çocuklar ben yaşlı bir adamım ve sizi görünce içim kıpır kıpır oluyor.bende çocukken tenekeleri tekmelemekten zevk alırdım ve sizin bu davranışınız bana o günlerimi hatırlatıyor.Sizinle bir anlaşma yapalım;siz her sabah binamın önündeki tenekeyi tekmeleyin ben de size haftada 10 dolar vereyim demiş.çocuklar seve seve bu teklifi kabul etmişler ve birkaç hafta bu parayı almıuşlar.bir sabah yaşlı adam yeniden çocukların karşısına çıkmış ve şöyle demiş ; çocuklar her sabah bu tenekeyi tekmelemeniz beni eski günlerime götürüyor ama malesef maddi durumum size her hafta 10 dolar vermeye yetmiyor.artık 5 dolar verebileceğim,bu şartlarla tekmelemeye devam edermisiniz diye sormuş ve çocuklar ok demiş.birkaç hafta sonra yaşlı adam yeniden çocukların karşısına çıkmış ve ;çocuklar bundan çok keyif alıyorum ama benim bütçem size artık para vermek için yeterli değil benim için bunu ücretsiz yaparmısınız diye sormuş.çocuklar; hayır bayım biz bedavaya çalışmayız demişler ve işi bırakmışlar ve o günden sonra yaşlı adam sabahki gürültüden sonsuza dek kurtulmuş.

Bu kişi çok büyük bir şirketin yöneticisimiymiş ceosumuymuş hatırlamıyorum.bu hikayenin gerçek olduğunu da oumuştum ama ben o binada oturmuyordum o yüzden emin değilim :) hoş bir hikaye olduğunu düşünüp paylaşmak istedim.sevgiler...
peacemaker isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla