Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-07-2008, 09:45 AM   #124 (permalink)
capella
Üsteğmen

Tesekkür: 0
46 Mesajinıza toplam 145 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
capella is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella

sevgili günlük..

geçen hafta annem yoga dönüşü migrosa girmiş, şu meşhur secret kitabı gözüne çarpmış, almış bi kaç sayfasına bakmış, demiş alayım neticede almış da..eve gelmiş okumuş bi 30 sayfa. ben o gün işten geldim, kendi kendimin canını sıkmıştım: "olmayacak mı bu iş" "acaba ayrılsam mı" "başka bişeye mi yönelsem" vs gibi şeylerle kafamı meşgul edip doğal olarak çok sıkıntılı eve gelmiştim. annem kitaptan bahsetti ve kitabın anlattıklarından.. yarım saate kalmadı moralim yükseldi. aldım kitabı okumaya başladım, ilk gece yarısına geldim. sonra bir iki gün çok az okuyabildim hafta içi olduğundan ve nihayet dün bitirdim kitabı. muhteşem ötesi bir kitap, ben çok etkilendim. başucu kitabım ilan ediyorum hatta. başlarda negatif egonuz sürekli kitabın söylediklerini saçma bulmaya endeksleniyor ve "hadi canım!" falan diyor ama inatla direnirseniz o da yelkenleri indiriyor yavaş yavaş..
adeta kuş gibiyim, hayatın sırrını çözmüş gibi. öyle güzel bir dille anlatmışlar ki okurken hiç sıkılmıyorsunuz.. okuyunca insan anlatılanların doğru olduğunu anlıyor çünkü içinizde bir yerde bir huzur ve rahatlama hissediyorsunuz. hani hayat normalde üzerimizde bi yük gibidir ya, bir ağırlığı vardır hayatın. işte o ağırlığı yaratan bizleriz..bu yüzden çözüm de bizde..
"ne yaşamak istiyorsan onu düşün" bu basit cümle hayatın altın anahtarıymış meğer. kötü koşullardaysan; bu, geçmişte kendi kendine bunun olacağını söylediğin için..şimdiki zaman geçmişte düşündüklerinin aynası. ondan memnun değilsen, hemen "olmak istediğin kişiyi/yaşamak istediğin hayatı" düşünmeye başla.şuanda geleceğindeki sen'i oluşturuyorsun çünkü..öyle mutluyum ki, mucizeler çekim yasasıyla bana doğru geliyor biliyorum, bunu hissediyorum da. şükürler olsun sahip olduklarım için.

sevgiyle
ezgi
&quot;sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,hataları örtmede gece gibi ol,tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol. <br />her ne olursan ol;ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. &quot;<br />Mevlana<br /><br />
capella isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla