Ynt: tanrılar okulu Kitap benim daha önce okudğum kitaplardan çok farklıydı.
İnsanın nasıl kendini dünyaya hapsettiği nasıl kendini kandırdığı nasıl herşeye bağımlı olup mutluluğu ve özgürlüğü başkalarında aramanın peşine düştüğünü anlatıyor.
Kitap sanki benimle konuşuyordu her falsömü her hareketimin altında yatanı görebiliyordum.
Burada aslında nasıl özgür ve tam insan olunuru anlatmış ve bizi bundan alı koyan düşünce alışkanlıklarımızın üzerine gidip bunları değiştirmemiz için yapmamız gerekenleri de anlatmış.
Kitabı baştan sona 2 defa okudum. En sık vurguladığı "Dünya senin düşlediğin gibidir. Dışarıda değiştitlecek birşey yoktur. Dünyayı değiştirmek mi istiyorsun kendini değiştir. Düş varolan en gerçek şeydir. Düşle düşle durmadan düşle..."
sözleriydi.
"İnsan yapacağı işi kendi seçer. Seçilmez. Seçilmesi ona karşı büyük bir saygısızlıktır. " Burada kendi durumumu gördüm. İşimi sevmiyordum. Sadece maddi açıdan güvende olmak için çalışıyordum. İşten ayrıldım. Şimdi işsizim. Şimdi bakıyorumda hayatımın en güzel kararlarından birini vermişim. :)) Çünkü yaşam çok değerli boşa geçen ve ıztırap içinde geçen 1 saat bile geriye gelmeyecek.
__________________ İÇİMDEKİ HUZUR GERÇEK ZENGİNLİK BUDUR. |