Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2008, 09:17 AM   #364 (permalink)
Mustang
Guest

Standart Ynt: Mustang'in Rüzgarı

Bu gün nereden aklıma geldi bilmiyorum evlilik hakkında aklımda bir sürü soru var.İdeal evlilik nasıl olmalı ?Ben 25 senelik evliyim hala cevabını bulamadım ve hala nasıl diye soruyorum .

hayatan beklentilerimiz bazen çok farklı olabiliyor.Karşımıza çıkan insandan isteklerimiz ve hayatın bize verdikleri bazen tamamen bizim istemediğimiz ve hak etmediklerimiz olabiliyor.Ben çekim yasasını okuduktan sonrakendime geçmişte bilmeden çok kötü şey çekmiş olduğumu fark ettim .Mesela dinlediğim şarkılar ettiğim dualar ve sakındığım yasaklar hep korunma ve sakınmayı anlatmış.Ben bunları kendime çekişim.

arkadaşlar evlilik bir şeylerden kaçmak için yapılmamalı evlilik sevgi ve anlayış üstüne kurulmalı yoksa işkenceye dönüşür çok sevdiğiniz insanlara bile çok zararlar verirsiniz.Biz görücü usulü ile evlendik ama birbirimizi çok sevdik ve ailelerin hayatımıza çok müdahale etmesine izin verdik sonuçta çok şey yaşadık.Bizimle birlikte çocuklarımızda yaşadı.Hani toplum kuruluşlarının bazı anketlerinde eğitimli kadınların daha çok dayak yediği yazıyorya doğrudur.ama unutulan bir şey var evin içinde kimse avukat Dr veya öğretmen deil sadace eş ve bazen sorunlarda buradan kaynaklanıyor eskidende aileler içlerinde böyle sorunlar yaşıyordu ama bazı şeyler gizli kalıyordu.Ben bazı şeyleri salgın hastalıklara benzetirim mesela r bulaşıcı imiş bunu uzman olan bir arkadaşımdan duydum bazı okularda r eden biri olursa arkası geliyormuş ve onun tez konusu olmuş .Bende evliliklerdeki şiddeti ve boşanmaları buna benzetiyorum.Biz toplum olarak başkalarından çabuk etkilenen bir toplumuz ve kadınlar günlerde erkekler arakadşları arasında bu tür konular hakkında konuşuyorlar ve sonuç birbirimizi kötü yönde etkiliyoruz.

Ben kendi evliliğimde yaptığım hataları yeni anlıyor ve düzeltmeye çalışıyorum hiç bir şey için geç değil ve kimsenin beni yok saymasına izin vermiyorum .44 yaşındayım vekendimi 7 aydır dinliyor ve bulmaya çalışıyorum .Ben bile kendimi tanımazken başkalarının beni anlamasını artık beklemiyorum.Bu yaşımda en önemli şeyi kendini tanımak olduğunu öğrendim .
Evlik için sakın acele etmeyin .Birşeylerden kaçmak için evlenmeyin ve kendinizi tanımadan asla evlenmeyi yoksa kendinizden çok şeyler için ödün vermiş olursunuz ve buda hayatınızda kendinize yapacağanız en büyük kötülük olur.

Sizleri seviyorum ve kendinize iyi bakın yolunuz açık olsun ve ışıkla dolsun.