Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18-07-2008, 09:58 AM   #128 (permalink)
capella
Üsteğmen

Tesekkür: 0
46 Mesajinıza toplam 145 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
capella is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: * ezgi'nin günlüğü * capella

UMUT

Evet umut..umut herşeydir..!Bizler her günün sabahında uyandığımızda; elimiz, ayağımız, gözümüz, kulağımız olduğu için şükrederek ve günümüzün iyi geçeceğini düşünerek güne başlamayı neden küçükken öğrenmedik ki? İnsan hayatı ne kadar yanlış kavrıyor ve bu yanlış görüş nasıl da nesilden nesile aktarılıyor da yaşamın "özünü" kaçırır hale geliyoruz..Şu günlerde adeta dehşete düşürüyor bu düşünce beni..Hayat aslında kolay..üstelik güzel ve yaşanılası..Evren bizim tüm isteklerimize karşı bu kadar duyarlıyken biz nasıl oluyor da olumsuzluklara bu kadar bağımlı oluyoruz? Neden büyükler hayatın zor, acımasız, çirkin olduğunu düşünüp çocukların umutlarını da tüketiyor? Onlara da böyle öğretildiği için mi? Peki kim başlattı bu hastalığı?? Adem ile Havva olmasa gerek! Olumlu düşünmek olumsuz düşünmekten 100 kat daha etkiliymiş ama biz olumsuz düşünmeye 100 kat daha meğilliyiz sanırım..Böylece doğa yine dengesini kurmuş oluyor..
Yıllarca hayatın anlamını sorguladım.. Varlığımı, yaşamın düzenini, insanları, doğayı, yeri geldi tanrıyı sorguladım.. Hayatın anlamı'nı kafamızda çok mu büyütüyormuşuz? Ne bekliyorduk ki? Bizi ne tatmin edecekti? Perde yavaşça aralanıyor izleyiciler..ve evet buyrun hayatın anlamı..Gözlerimiz o muhteşem ışıkla adeta kör oluyor, tüm renkleri ve ihtişamı ile "hayatın anlamı" karşınızda..Hadi ya! Unutun tüm bunları! Hayatın anlamını bu kadar da büyütmek manasız. Hayatın anlamı basit, sade, küçücük şeylerin içinde..Nefes almak gibi..Nefes aldığınızın "farkında mısınız"? Bunu alamamak nedir düşündünüz mü? Ya da rüzgarı yanağınızda hissedebilmek..Ölünce bunu hissedemeyeceksiniz..düşündünüz mü? Ya su..suya bakmak bile yaşamın içinize dolmasına yeter..Huzur..o boşluk duygusu..Boşluk da güzeldir..hafif hissettirir..Bu her an sahip olduğumuz basit küçücük şeyler var ya;işte hayat bundan ibaret! Geri kalan detayları insanoğlu yapmış..Zoom'ladıkça zoom'lamışız hayatı..Gördüğümüz küçücük kareden izlemişiz yaşamı..Sonra da herşeyi biliyor, herşeyle ilgili bi fikrimiz var sanmışız..Gerçekte ne biliyoruz? Ne kadar anlıyoruz hayatı? Yaşamı çözdüm diyebileniniz var mı? Gerçekten iddialı mısınız bu konuda? Birkaç yıl sonra hayatla ilgili tüm düşüncelerinizin değişmeyeceğinden emin misiniz? Hayat su gibidir; akışkandır, değişkendir, hareketlidir, olması gerekli olandır, güçlüdür, doyum verir, doğru yönlendirmezseniz yıkıcıdır ve nihayetinde bir yol bulur kendine, akar gider..Kıymetini bilin!

sevgiyle,
ezgi

&quot;sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,hataları örtmede gece gibi ol,tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol. <br />her ne olursan ol;ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol. &quot;<br />Mevlana<br /><br />
capella isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla