Alıntı:
caribbean Nickli Üyeden Alıntı
merhaba sevgili günlük
ilk tanıdığım insanlar, nedense beni kendini beğenmiş, ukala, sevimsiz olarak addederler, nedense hep öyledir. ama zamanla tanıdıkça kimi öyle olmadığımı
anlar, kimisi de gıcık olmaya devam eder. ne yapsam da şunu bozsam, şunu bir madara etsem diye uğraşırlar. en kötü özelliğim şu ki, kötü düşünceli insanlarla
bile iyi geçinmeye çalışırım, iltifatlar ederim ama ne yapsam, ne etsem de ağzımla kuş tutsam da bir şey değişmez. yafta yapıştırılmıştır bana gıcık olunan insanımdır, rezil edilmesi gereken insanımdır. bilmiyorum, belki de ben farketmiyorum kendimi, gerçekten gıcık bir insanım, kendini beğenmişin tekiyim.
kabul ediyorum ki zaman zaman kendini beğenmiş biri olduğumu düşünüyorum, en azından bir parça var. böyle olması da gerekir bence, kendini beğenebilmelidir insan, ahmet'ten ayşe'den daha fazla beğenebilmelidir kendi öz varlığını. öyle de yapıyorum, bu benim yaşamım, benim hayatım, dünyamda başkalarını kendimden daha fazla düşünebilmeye yer yok artık. biri bana yaklaşıyorsa ben iki yaklaşırım, ben birine yaklaşırsam ve o bana yaklaşmıyorsa, eyvallah diyorum, sen yoluna ben yoluma. sevgiler |
merhaba caribbean :)
gerçekten ilk izlenim konusu çok hassas bir konu...bir insan birisiyle ilgili izlenimini sadece 60 saniye içerisinde ediniyormuş..
ve ne yazıkki çoğu insan karşısındakini " o 60 saniye" ile değerlendiriyor senelerce ömür yaşamış insanı 60 saniyeye sığdırmaya sınırlandırmaya kalkıyorlar..
halbuki o 60 saniyenin olduğu sıra belki kötü günümüzde olabiliriz..belki dalgın ve düşünceliyizdir öyle değil mi ? yani her zamanki halimizi doğru olarak yansıtamayacak kadar kısa bir zaman dilimi....ama sabit fikirli insanlar bunu bilemiyorlar...
Ha bir de bazı renklerin ve şekillerin insan psikolojisine çok etkisi var..dış görünüşteki bazı özelliklerden dolayı insanlara bazı etiketler yapıştırılabiliyor..
mesela kendimden örnek vereyim...benim saçlarım mavi siyaha boyalı iken insanlar bana öcü muamelesi yaparlardı....genelde de koyu renkler giyinirdim..
derken bir gün saçlarımı kumrala boyattım ve bir selamı bile benden esirgeyen aynı kişiler selam verdikleri gibi canım cicim etrafımda dönmeye başlamışlardı ve siyah seni çok sert gösteriyordu böyle daha cici görünüyorsun dediler...bu da ilginç bir nokta...meğerse saçlarım siyah diye onlar bana yakın olmak istemezmiş meğer işe bak sen..bu kadar basitmiş demek
senin de belki bazı dış görünüş özelliklerin insanların kafasında bitakım düşüncelere yolaçıyor olabilir....
aslında kendini beğeniyor olman iyi bir özellik bence...esasında hep diğer kişilere zarar veren kişilerin veya sözle saldırı yapan kişilerin kendini beğenmeyen ve özgüven eksikliği çeken kişiler olduğunu mutlaka farketmişsindir..seni küçük düşürmeye çalışarak böylece kendi eksiklerini unutmaya ve kendilerini rahatlatmaya çalışıyorlar aklı sıra...böyle kişiler özgüveni yerinde olan insanların özgüvenini azaltarak mutlu olmaya çalışıyorlar..sen diğer insanlara iyi davrandığına ve bu tür şeyler yapmadığına göre kendine güveniyorsun demektir :)
ve tabi ki bu senin hayatın olduğuna göre kiminle konuşup kiminle konuşmayacağını veya kiminle ne kadar yakın olacağını seçmen en doğal hakkın..sırf karşıdaki seninle samimi olmak istiyor diye sen için almasa da ona karşılık vermek zorunda değilsin...bazı kişiler kendine güvenmeyi ve seçme hakkını kullanmayı ne yazıkki kendini beğenmişlik ve kibir sayıyorlar...bakma sen onlara varsın desinler... :)