Ynt: Silvia nın günlük defteri :)   Arkadaşlar bağışlayın tutamadım kendimi.Ben sanırım yanlış anlamışım ve alakasız bir mesaj yollamışım son yazdığınız mesajları okuyunca dumura uğradım.
Her insanın bir değeri,hayata gelmesinin bir sebebi vardır.Hepimiz zamanında ne yazık ki çok kırıldık belki çok incindik.Yaralarımız kanamış ve hala da kanıyor olabilir.Ama bunlar hayatı bir arena,karşınızdakini bir boğa ve kendinizi de bir matador olarak görme hakkını tanımaz size.Elinize mızrakları alarak karşınızdakini kendi zevkleriniz veya egonuz için yaralayamazsınız.

Siz bu hayatta mutlu olmak istiyorsanız önce bazı vasıflara sahip olmanız gerekiyor acı gerçek.İnsancıl olmanız,merhametli olmanız,sevecen,saygılı ve uzar gider bu şekilde.Siz mutluysanız seçiminizde,fakat başkalarını ezerek ya da inciterek aşıyorsanız engelleri ya da aşmayı düşünüyorsanız bu benim hayatım diyerek yaşayamazsınız.Biz burada bir şeyleri anlatmaya çalışıyoruz.Paylaşımlar yapıyoruz.Yanlış olanları tatlı dille düzeltmeye çalışıp doğrulara ışık tutarak alkışlıyoruz.Bizim sahip olduğumuz olmasını istediğimiz her insanın kendi özünde mutlu olması.BİR'lik bilinci.Ama ben mutlu olayım gerisi fasa fiso derseniz bizzat ben şüpheye düşerim.Yanlız kalmak çok kolaydır.Ama çevrende insanların olması,sevilmek sayılmak,aranmak çok uzun ve güzel bir yoldur.Eğer kolayı seçerseniz yaşamınız nihayetlendiğinde yaşamadığınız daha doğrusu yaşayamadığınız çok şeyle ayrılırsınız bu dünyadan.Ama bu günün bir de geleceği var,düşünerek yaşayın derim.Ardınızda eserler,heykeller bırakmasanızda bir iki insan gönlü kazanmış olarak göçün gidin kısacası.
  Kaba tabirle gaza getirmek,(ben kullanırım bu lafı)goygoylamak çok kolaydır bir insanı.Belki o insan etkilenip söylediklerinizden size göre hareket ediyordur bilemezsiniz.Ama bunun mesuliyeti size göre o kişiye aittir.'Bana ne kendi aklını kullansaydı dinlemeseydi' diyebilirsiniz o kişinin başına olumsuz bir olay geldiğinde kendi vicdanınızı rahatlatmak için.Ne kadar yanlış yaptığınız olumsuz bir şeyi destekleyerek yanlış yönde yol gösterdiğiniz iş işten geçtikten sonra aklınıza gelir geçmiş olsun.
  Hayatımıza insan sokarken ne kadar saygıyla yapıyorsak bu işi ayrılırken de bunu yapabilmektir meziyet.
  Ti niyetinizin kötü olmadığını düşünüyorum ve içimi bu şekilde rahatlatıyorum şimdilik.Tek isteğim yanılmamak.
  Sevgiler.

__________________ Ben Tanrı'nın bir çocuğuyum ve Dünya denen bu yerde olmaya layığım. Ruhun adına, şifamı birlikte-yaratıyor ve titreşimimin değişmesini seçiyorum. Tanrım, kontratımı gerçekleştirebilmem için bilmemi istediğin şey nedir? |