Ynt: Silvia nın günlük defteri :) Evet sevgili günlük...hayatımı sadeleştirme çalışmalarıma devam ediyorum...
birçok şeyin daha fazlasına hatta hepsine sahip ve hakim olabilmek güdüsüyle kendimi çok kasıyordum eskiden..
mesela ben kendimi senelerdir müzik dinlemeye veren bir insanım..benim sevebileceğim yeni keşifleri kaçırmamam adına internetten ne bulursam indrip arşive katıyordum ama öyle hastalık haline gelmişti ki artık dinlemekten ziyade indirmeyle vakit geçirdiğimi farkettim... halbuki tek amacım sevebileceğim ve takip edebileceğim yeni gruplar keşfetmekti.....ama bi baktım tek bir şarkısını bile baştan sonra dinlemediğim albumlerle dolmuş arşivim..ve genelde birçoğu da aynı müzik türünde...şimdi yavaş yavaş onları ayıklayıp sadeleştireceğim...
lisedeyken de hiç bilmediğim grupların kasetlerini alır harçlıklarımı onlara yatırırdım..bu girdiğim risk sayesinde de gerçekten güzel grupları tanıma olanağım oldu...
zaten kendime bu konudan yola çıkarak şöyle bir felsefe geliştirdim.....Kullanmadığın ve faydalanmadığın şey zaten senin değildir...
yani ben o şarkıları ve albümleri dinlemediğim ve ne olduğundan haberim bile olmadığı sürece zaten bana ait değiller..o yüzden neymiş ne değilmiş gözden geçirdikten sonra hoşuma gitmeyenleri silmeyi düşünüyorum..eskiden ne emeklerle çektim ya sonra dinleyeceğim tutarsa silemem diye kıyamamazlık etmeyeceğim...ve artık sadece yeni album indirme gereksinimi duyduğumda yenisini indireceğim..
böyle yapmakla kendimde kıtlık bilinci oluşturduğumu farkettim.....arada kaçırdığım ve farketmediğim gruplar tabi ki olacaktır dünyada..varsın olsun ben keşfedebildiklerimle de yetinmesini bilirim.....yani pirince giderken evdeki bulgurdan olmanın alemi de yok diye düşünüyorum..dünyadaki her çıkan albümü takip edemem yani :) |