Ynt: Silvia nın günlük defteri :) Günaydın arkadaşlar ve Günaydın günlüğüm :)
Bugün kendimi daha ferahlamış hissediyorum...artık hangi konuda olursa olsun bana fazla gelen şeylerin çok çok rahatsız ettiğini farkettim..bu yüzden başkası tarafından kullanılabilecek durumda olan şeyleri ihtiyaç sahiplerine verip..kullanılmayacak durumda olan neyim varsa atıcam..
haddinden fazla şey insanın zihnini boş yere yoruyor..görsel açıdan bile yoruyor.....zaten dünyanın düzeni aslında değişim ve dönüşüm üzerine kurulu..yani bir sirkülasyon içindeyiz bunun devamı için de birşeylerin artarken bir yandan diğer şeylerin eksilmesi veya el değiştirmesi gerekiyor..
bu da onun işareti olsa gerek..
Ayrıca internette boşa harcadığım zamanı da boşa harcadığım enerjiyi de kontrol altına almak için değişik girişimlerde bulundum..
mesela sürekli takip ettiğim siteleri sürekli açık tutup aklıma geldikçe sayfaları yenileyerek yeni birşey varmı diye kontrol etmektense..
bir yenilik olduğunda bana mail ile haber verilmesi seçeneğinden faydalandım aslında daha önceden böyle bir lüksüm olabileceğini biliyordum ama nedense uygulamaya bugün geçtim..Ayrıca başka bir sitede yaptığım moderatörlük işinin beni çok yorduğunu farkettim ve sitedeki diğer insanların bu durum ile ilgili ne düşüneceğini umursamadan görevimi bıraktım...o sorumluluğun üzerimde olması benim sanki sürekli bütün gün orada olup biteni saniye saniye takip etmem gerekiyormuş gibi bir his veriyordu bu histen kurtuldum çok şükür...birtakım sıfatlar ve üstünlüklerin öbür yandan sizden neleri götürdüğünü farketmeniz çok önemli...sırf o sıfatı üzerimde taşımak uğruna bu kadar sıkıntının fazla olduğunu düşündüm ve tercihimi isimden ziyade rahatlıktan yana kullandım..
Bir de şunu farkettim...yine yukarıda bahsettiğim mail ila haber verilme olayına da dönecek olursam..aslında bizim sahip olduğumuz eşyalar ve diğer şeylerden yüzde yüz randıman ile istifade edemediğimiz için hayatımızın zorlaştığını farkettim..hatta işimizi gören şeylere de bazen boşu boşuna kabahat bulduğumuzu..
çünkü birşeyin her fonksyonunun araştırmamışsak ve bilmiyorsak..yada daha fazla verim alabilmek için hangi durumlarda nasıl kullanıcağımızı bilmiyorsak değil fayda bazen fazladan yükü bile olabiliyor..bu mail olayını buna örnek yapabilirim..
bir örneğim daha var...yazın sıcaklarda aşırı terleyerek mahvolmuş bir şekilde kalkıyorum ben sabahları...ne tesadüftür ki bugün odamda temizlik yaparken aklıma geliverdi ve yattığım yatağı kaldırdım "Acaba ben kış için olan tarafın üzerinde mi yatıyorum" ? diye...gerçekten de öyleymiş..yatağı yaz tarafına çevirdim sanırım çok daha rahat edicem...yani böyle bir özelliği olduğunu hatırlamamış olsam ya yatağa kabahat bulacaktım veya aşırı terlemekten şikayet etmeye devam edicektim
bunlara tek başına baktığınızda çok önemsiz şeyler gibi gelebilir ama hayatımızdaki tek önemsiz olan ayrıntılar böyle 1-2 şeyle sınırlı değil..bu gibi şeylerin sayısı ve çeşidi çoğaldıkça sırtımıza yüklediği yük de çoğalıyor..o yüzden siz siz olun ufak da olsa size sıkıntı veren ayrıntıları görmezden gelmeyin...
ve İnternetten okuduğum bir ilginç bilgiye göre de sinirli olmanın sebeplerinden birisinin kan dolaşımı bozukluğu olduğu öğrendim..ve bunun sebebinin de az su içmek olduğunu öğrendim...kimbilir belki bazı şeylere fazladan sinirleniyor olmamızın sebebi bu olabilir..bazı fiziksel sorunlar insanda sinir de yapabiliyor yani....
Hiç ummadığınız şeyler sizin daha sinirli olmanıza katkı sağlıyor olabilir..mesela başucunuzdaki çalar saatinizin ses tonunun bile bunda etkisi olabilir..
hayatınızdaki bu tip şeyleri inceleyin ve nelerin size olumsuz katkıları olduğunu görün ve değiştirebildiklerinizi değiştirin..mesela saatinizin sesi hoşunuza gitmiyorsa içinde başka seçenekler varsa başka sese ayarlayın yada olmuyorsa yenisini alın.. :)
böyle ufak şeylerin enerjimizi almasını izin vermek yerine enerjimizi daha önemli olan sorunlarımız için saklamış olalım :) hem böylece gözümüze o büyük görünen sorunlar da aslında o kadar büyük görünmeyebilir...ufak şeylerin kafamızda işgal ettiği şeyler yüzünden beynimiz doluyor olabilir ve daha fazla sorunu kaldıramayacak hale gelebilir..ve bu yüzden pireyi deve yapar konuma gelmiş olabiliriz :) |