Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2008, 12:45 PM   #2 (permalink)
mehmet_enes
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 150
Tesekkür: 0
26 Mesajinıza toplam 48 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mehmet_enes is an unknown quantity at this point
Standart keşkek

Keşkek ( Kırşehir )

--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler :
• 300 gr dövme (aşurelik buğday)
• 100 gr nohut
• 5.5 su bardağı su
• 750 gr kemikli koyun eti
• 60 gr margarin
• Tuz, karabiber, kırmızı tozbiber

Hazırlanışı :
Dövme ve nohudu akşamdan 2.5 bardak su ile ıslatın. Eti basınçlı tencereye alın. Nohut ve dövmeyi süzüp sularını ayırın ve malzemeyi tencereye ekleyin. Islatma suyunu 4 su bardağına tamamlayın. Margarinin yarısını su, karabiber ve tuzu ekleyip dövme lapalaşıncaya kadar 75 dakika pişirin.

Etin kemiklerini ayırın ve keşkeği büyük bir tencereye alın. Tahta kaşıkla (ya da tahta tokmakla) ezerek karıştırın. Keşkeği servis tabağına alın. Kırmızı tozbiberi kalan margarinle kızdırıp üzerine gezdirin. Ilık olarak servis yapın.

mehmet_enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla