oruk Oruk- ( hatay)
--------------------------------------------------------------------------------
Malzemeler
1 kg ince bulgur.
500 gr köftelik dana eti
300 gr kıyma
3 baş soğan
1 demet maydanoz
karabiber kimyon tuz
salça veya baş biber
köftelik etimiz et öğütücüde çekilir.daha sonra tencere içerisine kıymayı koyup kavururuz içine ince kıyılmış soğan ilave edilir biraz sote edildikten sonra zeytinyağı konur kavrulma işlemi bittikten sonra karabiber ve maydanoz ilave edilir. köfteyi hazırlamak için önce bulgur ıslanır bir saat bekletilir daha sonra içerisine kuru soğan salça biber kimyon tuz ilave edilir köfte makinesinde çekilir. daha sonra içine köftelik eti eklendikten sonra iyice yoğrulur işlem tamamlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür isteğe göre ya elimizde ya da makinede oyma işlemi yapılır bir ucu kapatıldıktan sonra içine kıyma doldurulur diğer ucuda birleştirilir. zeytinyağı sürülen oruklar fırına sürülür 45 dakika pişer daha sonra sıcak olarak yenir |