Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26-07-2008, 12:51 PM   #10 (permalink)
mehmet_enes
Üsteğmen
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Mesajlar: 150
Tesekkür: 0
26 Mesajinıza toplam 48 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
mehmet_enes is an unknown quantity at this point
Standart ayva dolması

Ayva Dolması (Malatya)

--------------------------------------------------------------------------------


Malzemeler :
6-7 tane ekmek ayvası(orta büyüklükte)
250 gr. orta yağlı kıyma
1 su bardağı pirinç
4 kaşık tereyağı
2 kaşık salça
1 baş kuru soğan
4-5 dal maydanoz
4-5 dal taze nane veya 1 tatlı kaşığı kuru nane
Tuz-karabiber


Hazırlanışı :
Ayvalar yıkanır, kabukları soyulur, kapak açılarak kesilir, ayvaların içi oyulur, (domates veya biber dolması için hazırlanan sebze gibi ) kararmaması için suya atılır, diğer tarafta; kıyma, pirinç, kıyılmış maydanoz, nane, küp şeklinde doğranmış soğan, tuz karabiber su ilavesiyle yoğrularak dolma içi hazırlanır. Ayvaların içerisine doldurulur.

Kapak parçaları kapatılır. Bir tence¤reye aralarında boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilir. Bir tava içerisinde yağ eritilir.
Sulandırılmış salça koyularak karıştırılır, iki su bardağı kadar su ilâve edilir, tuz atılır, kaynamaya başlayınca ayvaların üzerine boşaltılır, suyunu tamamen çekinceye kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır

mehmet_enes isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla