sayın hocam öncelikle bu sağlık alanındaki hizmet için sizlere teşekkür etmek isterim. soruma gelince ben bundan 1 yıl kadar önce sıcak ortamlarda nöbet seklinde gelen kaşıntı be batmalar vede sürekli yorgunluk hissiyle dr ma başvurdum yapılan testler sonucu ast ve alt yüksek çıktı ast 95 alt 54 daha sonra bu şikayetlerim devam etti ama ben gerek atama gerekse iş yoğunluğu nedeniyle bi üst kuruma tetkik için gidemedim ama 3 ayda bir tekrarlattım tahlillerimi diğer değerler hepatit dahil normal olmasına rağmen ultrason sonucunda bugün itibariyle yağlanma tespit edildi diğer bi bulgu görülmedi ama ast ve alt 115 e 48 ve ben aşırı bi yorgunluk ve halsizlik hissediyorum gaz ve şişkinlik promlemlerim var ve kaşıntı nöbetlerim oldukça arttı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim iyi çalışmalar.
Doç.Dr. Yusuf AKCAN
18. 17:46:55
karaciğer rahatsızlıklarında orta-ileri evrelerde kaşıntı görülebilir. primer bilyer siroz isimli rahatsızlıkta ise bu durum daha belirgindir.sizin karaciğer enzim yüksekliği yapabilecek tüm nedenler için incelelenmeniz gerekir. kaşıntı için verilebilecek ilaçlar elbette var ama önce altta yatan sebep anlaşılmaldıır. sadece yağlanma da olabilir. o zman da o na yönelik tedavilere başlanmalaıdır.sağlıcakla..
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.