Alıntı:
selo2951986 Nickli Üyeden Alıntı
çok teşekkür ederim nevresim.bende hikayemi anlatmak istiyorum.şu an 24 yaşımdayım ve ben küçüklüğümden beri var bu hastalık.lise sona geldiğimde kendimle biraz uğraştıktan sonra netten buldum hastalığımın ne olduğunu.sonra kişisel gelişim kitapları falan okudum daha sonra psikiyatriste gittim ilaç flaan kullandım ama pek fayda görmedim doğrusu çünkü yine hortladı.şimdi tıp fakültesindeyim sunumlar oluyo ben geriliyorum.kızarma olmuyo çok şükür. hocama gittim oda terapi uygulayalım dedi ödevler falan vardı doğrusu üniversitede böyle zor oluyo kimseye çaktırmak istemiyo insan.çünkü her gün bütün sunumları bana yaptırmak istedi bende kaçtım bu işten.ama şimdi telkinleri dinledikçe kafamın arkasında sürekli eleştiren ses daha olumlu şeyler söylüyo.ama bi yerde bişey var kırılmayı bekleyen.ben onun özdeğer öz saygı olduğunu düşünüyorum.çünkü kendimi değerli hissetmiyorum.tamam her şey olumlu ama kökte o değer duygusu olmayınca olmuyo.sanki binayı kuruyorum ama çok önemli bir tuğla eksik gibi. sana bir şey sormak istiyorum sen kişiye özel telkin yaptırdın mı?ben sosyal fobi kendine güven ve özsaygıyı yaptırmayı düşünüyorum da.senin fikirlerini öğrenmek istedim.nevresim biz bununla yaşamak için gelmedik dünyaya.seni anlayabiliyorum nevresim.aynı şeyleri düşünüyoruz galiba.bizim sülalede bu hastalık genetik diyolar ama ben hocama sordum genetik payı yüzde bir dedi tamam bu tıp için anlamlı fakat geriye kalan yüzde tamam yetiştirilmeden kaynaklanıyo.ben ailemi suçlamıyorum ama seninde dediğin gibi ebeveyn olmadan önce iyileşmek istiyorum aksi takdir bende çocuklarımı özgüvensiz bireyler olarak yetiştiricem.kendine güvenmeyen bir sülalenin parçası olmak istemiyorum.
bu konuda ailemi suçlamıyorum artık onlara hal veriyorum sahip olduklarıyla beni en iyi şekilde yetiştirmeye çalıştılar niyetleri hiçbir zaman kötü değildi.yaptıkları tek hata elimi sıcak suda soğuk suya sokturmamaları:))) yani çocoğun her şeyini yaparsan büyüğünce kendi başına bişey yapamaz oluyo.sosyal ortamlarda çocuğunu eleştirmekte büyük bir hata.buda özgüveni ve özsaygısını darma duman ediyo.neyse aileleri boş verelim.ben telkinlere ego ve suçlulukla başladım 3 hafta sonra kendine güven topluluk sosyallik arttırıcı mutluluk ve başkalarının düşünceleri telkinlerini ekledim bilmiyorum birden eklemek iyi mi oldu.sen bir iki yıldır dinliyomuşsun bunlarımı dinledin yoksa özel telkinde yaptırdın mı? ayrıca doğru bi tespit mi bilmiyorum ama yerin dibine girme konusunda sendede özdeğer olmadığını düşündüm yani özsaygı.bunun için birşey yaptın mı? kendini sosyal ortamlarda eskisine göre nasıl hissediyorsun? bende eskisinden daha az gerilim oluyo ayrıca eskiden girmekte çekindiğim ortamlara girme konusunda güzel bir cesaret oldu ama gerginlik hala var.zamanla bunuda aşarım inşaallah.telkinler kendimi yargılamamı engelliyo bu yönünü çok sevdim.yani kafam sen konuşmaları çok iyi ama bide ben diye bi konuşma var.elimizde olan kısım o.onuda biz kendimiz yapıyoruz.burdada olumlamalar devreye giriyo.kendimize iyi şeyler söylemeliyiz.bilmiyorum doğru düşünmüşüm.bide o özdeğer konusuna takıldım, acaba yaptırsam mı diyorum özsaygı telkini.telkin konusunda benden daha deneyimlisin bana yardımcı olursan sevinirim:)) |
telkin konusunda senin dinlediğin telkinleri dinledim bende aynen,kişiye özel ücretli olan telkinlerden ise yüz kızarması telkinini temin ettim ama onu da çok sonraları eklemiştim,ücretsiz telkinleri ayriyeten kişiye özel yaptırılıyo mu bilmiyorum ben duymadım da öyle yapan ,vardır belki de öyle bi yöntem bilemiyorum.
özsaygı konusunda evet kendime güvenim az,bunlar da kendine güven ve ego güven güçlendirici telkinleri ile aşılmaya çalışılabilir,olumlamalar tabi ki faydalı ama ben bunu fazla yapamıyorum,bu konuya zaman ayırmam gerekiyo.
telkinler bilinçaltımızda yerleşmiş,kök salmış düşünceleri atmaya yarıyorsa ,tabi ki dirençle karşılacak,devam etmek gerekecek telkinleri dinlemeye yılmadan.
evet ben eskisine göre daha iyiyim sende kendinde zamanla bunu farkedeceksin muhakkak.onaylanmama korkusu çok var bende,yanlış mıyım acaba filan, bunları aşamadım tam olarak.
ilaç konusunda ben de kalıcı bi şekilde faydalı olacağını düşünmüyorum,bunun yerine hipnoz daha etkili olur bence,sonuçta bilinçaltımız da problem yaptığımız yerleşmiş düşünceleri ,ilk oluşma anına giderek , o duyguyu özgür bırakmaya çalışıyolar,ben gerçekten çok faydalı olabileceğini düşünüyorum.sen bu konu da ne düşünüyosun acaba.internetten araştırdığım kadarıyla da baya etkili ve bana da çok mantıklı geliyo.