Hocam gittiğim KBB doktoru sinüzüt rontgeninde sol gözümün üstünde bir kemik olduğunu bunun ne olduğunu anlamak için tomografi çektirmemi istedi bunun sonucunda tomografiye baktığında osteom yani dedi senin anlayacağın dilde kemik tümorü beyne kadar gelmiş beyin zarını delip delmediğini bilmiyorum ameliyat olmam gerek eğer zar delindiyse bacağından aldığım bir parcayla beyini yamayacağım dedi bunun üzerine bir başka doktora gittim evet teşhis doğru ama ameliyat olmana gerek yok bu kemik sende yıllardır var ameliyat olmana gerek yok bu şekilde yaşayabilirsin asıl tehlike ameliyat olunca başlar dedi. Beynine her hangi bir zararı olmaz dedi. Her iki prof.de farklı söylüyor hangisine inanayım. Ameliyat olmassam ileride bana zararı olurmu Şimdiden teşekkürler
Doç.Dr. Mehmet GÜNDÜZ
16.03. 14:17:06
osteomun yerlesim yeri onemli. yeri bilmeden birsey soylemek zor. ama genellikle osteomlar alindaki sinus denilen bosluk icerisinde gelisir ve beyinlede baglantisi olmaz. eger sizde hicbir sikayet yapmiyorsa takip edilip ona gore gerekirse ameliyata karar verilebilir. ama su anda basagrisi, agirlik hissi ve baska sikayetler oluyorsa ameliyatla cikarilmasi gerekir. ameliyatla cikarilmasi size sorun olmaz. gecmis olsun.
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.