19 yaşında 1.55 boyunda 75 kilo 100 cm bel kalınlığı,bayan.ayrıca hızlı bi şekilde kilo almaya başladım.tahlillerimde her şey normal çıktı.(hormon,kan seviyesi,şeker).yağ yakıcı ialç kullanmak istiyorum her hangi bi sakıncası olurmu ve bana yağ yakıcı ilaç ismi verebilirmisiniz.teşekkür ederim.
Doç.Dr. M. Akif BUYUKBESE
06.05. 19:00:08
Merhaba,
Dunya Saglik Teskilati ve Uluslararasi Diyabet Federasyonuna gore Obez gruptasiniz. Bu durumun ilerde kalp, akciger ve diyabet (seker) hastaligi gibi sorunlara yol actigini biliyoruz.
Bu gun genel kanaatimiz; oncelikle genc bir hanim oldugunuzdan ilaclardan once yasam tarzi degisikligini onerebiliriz Size.
Bu bir diyet uzmani ile birlkikte calismaniz anlamina geliyor. Haftada en az 3 gun 45 dakika sure ile yalniz yurumek icin disari cikmalisiniz ve biraz tempolu olarak yurumelisiniz. Yemeklerden doymadan kalkmayi prensip haline getirmeli az ve sik besin tuketmelisiniz. 3 ana 3 ara ogun gibi. Yemeklerde tuz, yag ve sekeri azaltmaniz hem daha az kalori anlamina gelecek hem de istahinizi biraz olsun baskilayacaktir. Mesrubatlardan, tursudan uzak durunuz. Hic kilo vermeseniz bile 3-6 ay bu programi uygulayiniz. Moraliniz daha iyi olacaktir. Bu arada gizli seker olup olmadiginin arastirilmasinda yarar var. Bu artik Turkiyede hemen heryerde yapilabiliyor. Oncelikle 5 kilo vermeyi hedefleyin. Bu kilolari zira bir gunde almadiniz. Bunu 3-6 ay icinde verin.
Basarinizdan bizi de haberdar edin.
Guzel gunler dilerim.
Dr Buyukbese
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.