46 yaşında bir bayanım .çektirmiş olduğum emar sonucunuyazıyorum l4 l5 intervertebral eklem diskinde sol foraminal protrüzyona bağlı dural kese ve spinal kökler serbesttir. nöralforamen inferior daralmıştır.emar sonucudur şikayetlemide iletmek daha çok sol bacağımın kasık bölgesınden aşağıya dogru uzanan bir ağrı ve diz kapağımın arkasından topuguma kadar ınen bir ağrı var bir müddet oturunca ayaklarımın üzerine basamıyorum bütün bu ağrılar yukarda belirttığim emar sonucuna uyuyormu şikayetlerimin başka sebebi olabilirmi
şimdiden teşekkür ediyorum.
Prof.Dr. Vural KAVUNCU
05.04. 23:45:56
MRI sonucunuza göre, bacağa inen siyatik sinirin çıkış noktasında bel fıtığınızın olduğu anlaşılıyor. Bahsettiğiniz tarz yakınma büyük olasılıkla siyatik sinir ağrısı olup beldeki fıtıkla ilişkilidir.Elbette kesin tanı için muayene olmanız gerekiyor. Bel fıtıklarında tedavi büyük orandaameliyat dışı yöntemlerle yapılıyor. Özellikle omurgalarda çekme (traksiyon) ile birlikte sinirlerde basıyı gideme tedavileri ( www.akcil.com.tr adresinden inceleyebilrsiniz) , fizik tedavive egzersizler oldukça yararlı yöntemlerdir.
Prof. Dr. Vural Kavuncu
Yazının Orjinali için Lütfen
www.saglikdanis.com adresini ziyaret ediniz.