Merhaba arkadaşlar,
benim yakın çevrem olsun,üyesi olduğum diğer forumlar olsun.arkadaşlarım olsun vs. birçok kişi bana ingilizce öğrenmek için nereye gitmeliyim diye bi soru soruyor ben de herkes için bir öneri yapayım;benim edindiğim tecübe,hocalarımın söyledikleri ve orada yaşayan insanlarla yaptığım görüşmeler sonucu özellikle ingilizceye yeni başlaıp ve yurtdışında geliştirmek istiyen arkaaşlara önerebileceğim bir yer var orasıda İngiltere'nin Brighton şehri...
Neden diye soracak olursanız dediğim gibi bür çok yerden edindiğim referanslar doğrultusunda ve öz ingilizcenin(anlaşılabilir İngilizce)konuşulduğu tek yer diye biliyorum....Şöyle bir yanılgı vardır;metropol şehirlerde daha iyi İngilizce öğrenirim diye fakat bu ingilizcesi belli bir düzeye ulaşmış(benim önerimce daha önceden yurtdışında bulunmuş)kişilerin tüm aksanları öğrenmesi açısından daha da iyi olacaktır....tabii ki hiç ingilizce bilmiyenler de Londra,New york,Los angeles,Sydney gibi metropol şehirler de de rahatlıkla öğrenebilir ama önemli nokta şudur;böyle büyük şehirlere Dünya'nın herbir yanından göçler gerçeklerşiyor Afrikalısından,Latinine,Uzak doğulusuna kadar birçok dil yapısına sahip insan geliyor ve çok karışık resmen gramer kurallarının katledildiği bir ortamda çok farklı bir şive ile öğrenmiş oluyorsunuz bu da ilerde sorun yaratabiliyor...Fakat ilk öğrendiğiniz ingilizce düzgün bir şekilde bilinçaltınıza oturmuşsa,yani siz doğrusunu öğrenmişseniz daha sonra ister istemez zaten tüm şiveleri ve aralarında ki farklılıkları çok rahat görebiliyosunuz çünkü asıl İngilizce'yi siz bilmiş oluyosunuz buna bağlı olarak arkadaşlar benim önerim ingilizce ile yeni tanışıyorsanız(konuşma dinleme anlamında)metropol şehirlerden çok daha kırsal alanları tercih etmeniz, ki az önce de dediğim gibi en çok ismini duyduğum(önerilen)yer İngiltere'nin Brighton şehri
gitmedim oraya ama benim fikirlerini ve kişiliğine çok saygı duyduğum ve gerçekten kafası çalışan bi ingilizce öğretmenim vardı ilk ondan duymuştum daha sonra brighton da yaşayan bir kaç Türk öğrenciden bu önerileri duydum biraz da araştırma yaptım,yani bence şehir çok iyi super