Ynt: değiştim galiba... Suçluluk duyguları kendi kendini elestirmeye yol açıyor.Bunun sonucunda da dış etkilere açık hale geliyoruz.Başkalarıda sizi rahatça eleştirebiliyor çünkü siz zaten kendi kendinizi eleştirdiğiniz için buna izin veriyorsunuz.
Bu duygudan kurtludugunuzda ise sizi eskisi gibi rahatca olur olmaz her sey icin suclayanlara cevap verebiliyorsunuz.Artık bilincaltiniz herhangi bir olay karsisinda acaba ben ne yaptim suclu oldugum kesinde nerede sucluyum kayidini bulup size getirmek yerine
-"Ben suclu degilim" bakis acisini getirerek size karsinizdaki kisiye verebileceginiz cevapları bulmaya basliyor.Madem suclu degilsiniz madem hatalı degilsiniz o zaman bir cevap vermek lazim.
Bu cevabi verirken elbette beden diliniz bakislarinizdaki kararlilik durusunuz diger insanlar tarafindan farkediliyor.Bir sure sonra sizi rahaca olur olmaz hersey icin suclayanlar bu tavirlarindan vazgecmek zorunda kaliyorlar.
Br diger konuda kendinizden ustun gordugunuz goz temasindan yada konusmaktan kacindiginiz kisilerle artik rahatca iletisim kurabilir hale gelmeniz.Kimisi icin bu kisi Patronu olabilir,Öğretmeni olabilir,İş yada okul arkadfasi olabilir hatta bazilari icin Anne yada Babasi olabilir.
Bir uyemiz daha önce Annesi ile bile arasinin iyi olmadigini onunla bile konusmaktan cekindigini soylemisti ancak telkinleri dinledikten sonra iletisimleri cok dahai iyi bir hal almis..
Sucluluk duygusu telkinin bir etkisde bazi kisilerde aglama hissi olması.Aslında Ağlamanın depresyonu önledigi uzunca sure biriktirilen duyguların acıga cıkmasını sagladıgı bir cok psikolog tarafindan soylenmistir.
Bu hissin ney sesinden mi yoksa sucluluk duygularından kurtulurken meydana gelen oldugunu sorarsaniz ben ikincisi derim.Mutluluk telkin icin 25 adet hareketli muzikten olusan bir dosya var forumda onuda yukleyebilirsiniz. |