Konu: csk günlük
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30-07-2008, 08:00 PM   #267 (permalink)
csk
Üsteğmen

Tesekkür: 0
64 Mesajinıza toplam 194 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
csk is an unknown quantity at this point
Standart Ynt: csk günlük

tesekkurler izumi.

arkadaslar bi sorum olacak. ben ingiltereye gelis surecimi ve burada yasadiklarimi neredeyse gunluk tutar gibi yazmis ve bazi arkadaslarimla paylasmistim. 2006 yilinda yine ingiltereye gelen bi baska arkadasimda ayni sekilde yasadiklarini bize yazmisti. bugun geldigimiz noktada bu yazdiklarinizi niye kitap olarak yayinlamiyorsunuz diye bize akil veren cok oluyor. onlara gore yurtdisina dil egitimine ya da benim gibi calisma programlarina gelenlere rehber olabilirmis. ben biraz konuyu arastirdim ama kitap yayinlamak hic te kolay bir is degil. ustelik bizim yaptigimizi internetteki bloglarinda ya da forumlarda bedavaya paylasan insanlarda var. ote yandan aklimida celmediler degil. kulagima su kacti bi kere ve rahat duramiyorum. bahsettigim arkadasim bi bayan ve egitimi sirasinda bir aile yaninda konaklayip sadece okula gitmis, gezmis ve muzip diliyle bize yazmisti. ben ise londray okul icin country side dedikleri buyuk sehir disindaki bir bolgeye ise calismak icin geldim. londrada hostelde kaldim. 3 hafta tum muzeleri meydanlari gezdim. okulda programla ilgili sorunlar yasadim, turkiyedeki firma beni gonderirkenpembe bi tablo cizmisti ama ka kirmizi bir tabloya dondu ortam. sonra calismaya geldigim yerde hersey cok guzeldi. gul bahcesi gibi gorumuyordu ama is para kismina gelince gulun dikenleri batmaya basladi. guzel gunler kotu gunler sonra yine guzel gunler derken inisli cikisli bi grafik icinde ne yasadiysam herseyi kaydetti. kimi zaman guldurdum, kimi zaman kizdirdim, kimi zaman yakin yerlere yaptigim gezilerle eglendirdim ve cogu zaman da calisma hayati, saglik sistemi, ulasim, iletism gibi konularda bilgilendirdim. iste bu yuzden de yazdiklarim rehber gibi geldi insanlara. bu aralar yazdikalrimi daha profesyonel bi gozle tekrar okuyor, eksik kalmis o anin duygusalligi ile yazmayi atladigim konulari da ekleyerek zenginlestiriyorum.

sizce boyle bir kitabin sansi olur mu?

cevrenizde bu isi yapmis, bu sektorde calismis kisiler varmi bize yol gosterecek ya da faydasi olacak. nereye nasil basvuralim gibi bilgilendirebilecek. internette okuduklarimiz hic ic acici degil. parayla kitap basariz diyen yayin evlerinden tutun da, herbir yayin evine taslaklarini gonderip aylarca yillarca haber alamayanlarin hikayelerine kadar her konuda yazi okuduk internetten. ote yandan sadece medyatik bi ismi oldugu icin abudik gubidik konularda yazan ya da yazmasi icin teklif goturulen sansli bi kesim de yok degil tabii ama biz onlardan degiliz malesef.

oturup karsi tarafta merak uyandiracak ve yazdiklariniz neymis bi getirin bakalim dedirtecegini dusundugum bir mail taslagi bile hazirladim. yayin evlerine taslak gondermek yerine onlara ulasan binlerce basvurudan farkimiz olsun istedim. arkadasim yayin evlerinin iletisim bilgilerini topluyor bu aralar. olmazsa EF gibi yurtdisi egitim danismanligindaki buyuk firmalara sponsorluk teklifi gecmeyi dusunuk. kitabi bastirip potansiyel ogrencilere dagitsinlar, adi bilinmemis kucuk deneyimsiz firmalarla gidenler ne sorunlar yasiyor gorun diyebilirler kotu zamanlarimizla ilgili ya da iyi zamanlari, ve yazdigimiz diger bilgileri rehber gibi dusunun diye bilirler.

bu grubun sinerjisinden yararlanmak isterim. sizce dogru yolda miyiz ya da daha neler yapariz paylasirsaniz sevinirim.