Alıntı:
Mustang Nickli Üyeden Alıntı
Günaydın .Bu aralar kendimle ilgili bir şey yazmak içimden gelmedi .Bu gün de ne yazacağımı bilmiyorum .Kendimi sizlere okadar çok dökmüşümkiveya bir takım şeyleri okadar bırakmışım ki şimdi rahatım .Bunu söylemek bile beni mutlu ediyor.Sanki iyi ve güzel olanı tutuyor kötü olanı salıyorum .Bana deymeden geçip gidiyor deysede acı vermiyor.
Su - duru sen kendini nasıl rahat hissediyorsan öyle yap .Ama sitede gelişimlerimizi anlatırken belki hepimiz çok dindarda olsak din içerikli konuşmuyoruz.Tabiki din hayatımızın bir parçası ama paylaşımlarımızı bu bağlamda yapmıyoruz.Canım benim .Ben şükürlerimi alışa gelmiş olduğumuz şekilde yapardım ama şimdi bakıyorum az bile şükretmişim .Bunuda secret kitabını okuduktan sonra anladım oradaki örneklerde insanların şükürlerini duyunca ve konu hakkıda yazılanları okuyunca bize öğretilen şükürlerin az bile olduğunu gördüm.Bizlere Allah inancı korku ile eşdeğer olarak verildi ve bizAllahtan hep korktuk oysa ben tanrı ile dostluk kitabını okuduktansonra bunun manasızlığını gördüm ve dine bakış açımda önemli değişiklikler oldu.Biz akıllı varlıklar olarak Allah bize düşünüp gelişme yetsi vermiş bizler kendimiz için ne iyi ise onu araştırıp bulmayız .Ben çocukluğumdan beri bana dayatılana değil aklıma uyanı seçtim ve şimdide bir çok şeyi doğru yaptığıma inanıyorum.Sanada kendi yolundaki doğrularını bulmanda başarılar diliyorum.
Bu gün yine anneme gitme günüm .Sanki daha az korkuyorum bu gün daha rahatım umarım iyi bir gün geçiririm .Babamda köyden geldi onu çok özledik.Her ne yaşarsak yaşayalım insanın ailesi olması güzel.
Hepimizin yolu açık ,hayatı bolluk ve bereketli ,sağlıklı ,mutlu ve başarılarla dolsun umarım bu gün hepimize güzellikler getirsin.Sizleri seviyorum iyiki varsınız . |
Ama sitede gelişimlerimizi anlatırken belki hepimiz çok dindarda olsak din içerikli konuşmuyoruz.Tabiki din hayatımızın bir parçası ama paylaşımlarımızı bu bağlamda yapmıyoruz.................... demissin.
Sanirim bunun nedeni su anki toplumumuzda din kisisel gelisim, arinma metodu olarak degil de rituel, sorgulamadan yapilan adetler, kultur halini almis olmasi. Dinin bu yuzeysellikten siyrilmasi gerekiyor kafamizda degil mi, ne dusunuyorsun ?
Bizlere Allah inancı korku ile eşdeğer olarak verildi ve bizAllahtan hep korktuk oysa ben tanrı ile dostluk kitabını okuduktansonra bunun manasızlığını gördüm ve dine bakış açımda önemli değişiklikler oldu.Biz akıllı varlıklar olarak Allah bize düşünüp gelişme yetsi vermiş bizler kendimiz için ne iyi ise onu araştırıp bulmayız .Ben çocukluğumdan beri bana dayatılana değil aklıma uyanı seçtim ve şimdide bir çok şeyi doğru yaptığıma inanıyorum
Cok mutlu oldum bunu okuyunca, hem de cok iyi ifade etmissin bence. Dayatilani degil, aklinla buldugunu secmek insani insan yapan ozelliklerdendir. Belki bu yuzden insan Allahi yeryuzundeki halifesi....
Yalniz su var ki (polemik olsun diye soylemiyorum yalnizca anlamaya calisiyorum) din içerikli konuşmuyoruz......... gibi bir ifade biraz kulaga antidemokratik gelmiyor mu
..............
Sevgiler saygilar