Alıntı:
dmrcderya Nickli Üyeden Alıntı
Ama sitede gelişimlerimizi anlatırken belki hepimiz çok dindarda olsak din içerikli konuşmuyoruz.Tabiki din hayatımızın bir parçası ama paylaşımlarımızı bu bağlamda yapmıyoruz.................... demissin.
Sanirim bunun nedeni su anki toplumumuzda din kisisel gelisim, arinma metodu olarak degil de rituel, sorgulamadan yapilan adetler, kultur halini almis olmasi. Dinin bu yuzeysellikten siyrilmasi gerekiyor kafamizda degil mi, ne dusunuyorsun ?
Bizlere Allah inancı korku ile eşdeğer olarak verildi ve bizAllahtan hep korktuk oysa ben tanrı ile dostluk kitabını okuduktansonra bunun manasızlığını gördüm ve dine bakış açımda önemli değişiklikler oldu.Biz akıllı varlıklar olarak Allah bize düşünüp gelişme yetsi vermiş bizler kendimiz için ne iyi ise onu araştırıp bulmayız .Ben çocukluğumdan beri bana dayatılana değil aklıma uyanı seçtim ve şimdide bir çok şeyi doğru yaptığıma inanıyorum
Cok mutlu oldum bunu okuyunca, hem de cok iyi ifade etmissin bence. Dayatilani degil, aklinla buldugunu secmek insani insan yapan ozelliklerdendir. Belki bu yuzden insan Allahi yeryuzundeki halifesi....
Yalniz su var ki (polemik olsun diye soylemiyorum yalnizca anlamaya calisiyorum) din içerikli konuşmuyoruz......... gibi bir ifade biraz kulaga antidemokratik gelmiyor mu ..............
Sevgiler saygilar |
hepinize günaydın
sevgili derya
din içerikli siteleride geziyorsundur mutlaka, ben gezmesem bile, bir konu araştırırken yolum illa oralara düşer ve okurum..o, saçmalıkları yazan insanlarla bir arada olmak istemiyorum..biz burada, her türlü düşünceden olan insanların, bir arada yaşayabildiği, bir köy kurmaya çalışıyoruz..aramızda dinini tam manasıyla yaşamaya çalışan arkadaşlarımız olduğu kadar başka dinlere mensup olanlarla birlikte, inançsız olanlarda var..hayatım değişti sitesi kişisel gelişim sitesidir..inançlarımızı, içeriği "inanç" olan sitelerde paylaşırız...hayatım değişti sitesi din,dil, ırk farkı gözetmeden herkesi içine alan bir sitedir...( sence yeteri kadar demokratik değilmi?) bak sen bile demokrasiyi savuna, savuna, sitemizde "tartışma ve fikir telakisi" bölümü olmasına rağmen arkadaşımızın sadece kendi gelişimini yazmak için açtığı günlükte tartışma yaratacak bir soru sorabilmişsin, senin sorunu görüp cevap vermek isteyen herkes buraya gelip sana cevap verse, bu günlüğün hali ne olur? serpilciğim, her zamanki ince, nazik ve saygılı duruşuyla sana cevap vermiş . seni kırmadan üzmeden..genelde bu durumlarda konu fazla uzamasın diye araya girmem, senin gibi arzusunu açıkça dile getiren üyelerimiz olduğunda, cevap alma hakkı olduğunu düşünürüm.
sevgili derya.bir çoğumuz ağır veya hafif ruhsal problemleri olan insanlarız...senin burada gördüğün buz dağının ucu, bu sitenin birde görünmeyen kısmı varki esas düşündüğümüz, o görünmeyen kısım..sitenin bu görünmeyen kısmı, bizim tartışmalarımızdan etkilenir..kafasına takar, üzülür, ben az söyliyeyim sen çok anla.. biz onları düşünerek burada din ve politika, hatta futbol bile konuşmuyoruz...onlara saygı duyuyoruz...buraya üye olan herkes "hayatım değişti" sitesinin amacının kişisel gelişim olduğunu kabul eder ve öyle üye olur..bizler kişisel gelişim dışında ne konuşmak istiyorsak gider ilgili sitelerde konuşuruz...sende böyle yap..olurmu ablam, internet bize her türlü imkanı veren bir dünya..bu dünyada her düşünce kendisini özgürce ifade etmek için yer buluyor..
arkadaşlar bu konuyu tartışmak isteyen olursa lütfen bu günlükte yapmasın, serpilin günlüğünü, onun gelişim mesajlarını içeren kaynak olmaktan çıkarmayalım...
serpilciğim bu mesajı buraya yazdığım için özür dilerim..fakat konu nereye açıldıysa orada yazmak gerektiği için yazdım..istediğin anda silebilirim, umarım deryada bana cevap yazmak isterse bunu ya ilgili bölümden yapar, yada özelden, iyi niyetini suistimal etmek istemedim..sadece derya gibi, anti demokratik olduğumuzu düşünen başka üyelerimiz olursa hepsine cevap olması için yazdım..hepinize saygılı sevgiler