Ynt: sezenin gunlugu hayal ablacim sen istanbuldaydin ve benim son gunlerimde hep ev aramakla gecti, yemin ederimki hep aklimdaydin ama bir turlu firsat olmadi. ama sana soz ev aldik ya oyuzden gene gelecem ozaman yalniz gelecem ozaman vaktim olacak ve zaten artik yavas yavas izmirli oluyorum. geldgimde zaten kesin budefa gorusecegiz. ama gercekten ozur dilerim vakit kisaydi ve zar zor vakit bulduk aksamlarida halimiz kalmiyordu oturup kalkamiyorduk o skeildeydik yani. ama kendimiz icin cok ama cok yararli seyler yaptik. ve en kisa zamanda yine ordayim. yanimda erkek kardesimde vardi doktor olan ve su yoga yapan ikitanede yoga hocasida vardi ve onlardan zaten firsatta bulmiyorduk zaten ve bol bol akraba ziyaretide yaptik. belki anl;atmisimdir ben izmire nerdeyse 7yildir gelmiyordum. cunki ayrilmistim esimeden anemlerin yuzne nasil bakarim diye gitmedim sonra evlendim yine anemlerin yuzne nasil bakarim diye gitmedim. anemle babam holandaya geldiler ve sonrasinda insanlarin yuzne nasil bakarim diye gitmedim. ama budefa yigenimin suneti vardi kendimi mecbur hisetim gitim ve cok ozlemisim ama cok ve hemen ev aramalarda basladim ve buldum bundan sonra bir ayagim izmirde oyzundende sanada gelicem. demeki gonul kapimiz acik olsada dunya kapimiz bir birmize kapaliydi ve nasip degildi olsaydi olurdu. bana sakin kusme elimde olan birsey degildi inan bana birseyler beni hep sizin oralardan ali koydu.
Bir keresinde sana dogru geliyorum ve gelemdim esim birakmadi agaim agridi diye tuturdu geri donduk bir keresinde konaktayiz arkadan taksiye binecektim anem tellafon acti geri dondum, ve sunet dolasiyi ilede zaten her akraba izmirdeydi anladin sen beni ama gercekten busekildeydi optum snei
__________________ Erkek penguen 4 ay boyunca kuluckaya yatar 4ay ac durur ama asla yumurtayi birakip avlanmaya gitmez, 4 ay sonra buzlar cozlunce disi penguen gelir ve esini cocgunu zorlukcekmeden bulur.Penguenler yavrularını soğuktan korumak için onları ayaklarının üzerine oturtup haftalarca ısıtırlar. Bir yandan da yavruya yemek taşırlar. Bahar geldiğinde buzul erimeye başlamış ve buz tabakası üzerinde denizin ortaya çıktığı delikler belirmiştir. Artık anne ve baba bu deliklerden balık avlayarak beslenecek, yavrularını da aynı yiyecekle besleyeceklerdir. <br /><br />Yavruya bakmak oldukça zahmetli bir iştir; onun beslenmesi için ebeveynler bazen uzun süre hiçbir şey yemezler. Ayrıca her yerin buzlarla kaplı olduğu ortamda yuva yapma olanağı da yoktur. Anne ile babanın, yavruyu buzun soğuğundan korumak için yapabilecekleri tek şey, yavruyu ayaklarının üstüne koyup, karınlarıyla ısıtmaktır. |