Canlarım benim hepinize desteğinizden dolayı teşekür ederim.Ben hayatım boyunca tartışma ortamlarından hep uzakdurdum sakin ve huzurlu yaşamayı seçmeye çalıştım .Ama her yerde bana birşeyler dayatmaya çalışanlar oldu ve bu tür olaylar yaşarım .Düşmanımın bile mertçe dövüşmesini beklerim .Ben özür mesajını görünce baştaki yazıyı yazdım yolladım ve bir baktımki özelden kötü içerikli bir mesaj daha aldım ve sinirlendim .Bu site bizim sitemiz isteyene kapımız sonuna kadar açık gelmek isteyen gelir gitmek isteyenide zincirlere vurmadık yolu açık olsun der yollarız.
Benim üzüldüğüm ülkemde böyle insanların çoğalmış olaması ve yaptıkları herşeyi dine bağlamaları .Benim dinim okadar kutsal bir din ki butür insanların ellerinde oyuncak oluyor.Bunlarmı benim dinimi savunacak kişiler .HZ peygamber taşlandığında bile karşı koymamıştı .Kendini taşlayanlara bile hoş görülü davranmamıştı.Ben bu kişiye sadece dini konuları konuşmuyoruz demekle bukadr saldırgan olabiliyorsa birde inan mıyorum deseydim ne yapardı bu yüzden insanı dinden imandan soğuta biliyorlar .Ben kimsenin nasıl ibadet ettiğine neye inanıp neye inanmadığına karışmam ve kimseyide kendime karıştırmam.Helede hiç tanımadığım kişilere bu hakkı vermem .Benim kişilerle işim yoktur ben kendimle uğraşıyorum ve herkesede önce kendisini düzeltmesini öneririm .
Dini savunayım derken dinin bir çok gereğini yerle bir etmek acaba ne oluyor anlamadım .Benkendimce dimi yaşayan biriyim ve hiç bir zaman bu kunuda bir çok kişiden daha bilgili olduğum halde hiç ideam olmadı.Ben anne olarak çocuklarımdan hep üç şey istedim
Doğru olmalarını bana yalan söylediklerinde daha çok ceza aldılar ve benim çocuklarım yalan söylemezler.
Herşeye saygı duymayı büyük küçük , canlı ,cansız herşeye saygı duymayı saygı görmek istiyorlarsa önce kendileri göstermeleri gerektiğini onlara saygısızlık yapanlara dahi saaygı göstermeleri gerektğini .
Sevgi, işte en önemlisi karşılıksız sevmeyi öğretmeye çalıştım ve sonuçları çok iyi oldu .Ben bunları hem anlattım hemde örnek oldum kendim yaşadım.Birileri benim hakkımda ne söylerse söylesin bunlar beni üzemez başkalarının iyi demesi ile iyi olmam kötü demeleri ilede kötü olmam ben kendimi biliyorum buda bana yetiyor .
Hayatımda hiç bir zaman kendi fikirlerimden şaşmadım ve herkesin ne düşündüğü ile çok ilgili olmadım.Beni o kişinin ne şükür namazı kılması ilgilendirir nede nekdar ibadet ettiği .Beni tanımadan bir çok ithamda buluna biliyorsa demeki yaptığı ibadetlerden hiç bir şey anlamamış .İbadet insanların nefsini eğitmek için yapılır .Sen bir kere yaparsın ben binkere de anlarım.Bu Allahla kulu arasındadır .Ben gezmek istediğim yerleri anlatıyorum onlardan bile mana çıkarmış.Keşke benim gezmek istediğim yerlerdeki hoş görüyü sende göstere bilseydin .Ben Mevlananın hoşgörüsünü severim .Dinimizde zaten hoş görü dini değilmidir.Mardindede yine hoş görü içinde yaşamıyorlarmı.
Ben şuna üzülüyorum bizim toplumumuz nasıl bu hale geldi .Bizler Osmalıda bile bir çok kültürü içimizde barındırdıkta şimdi birbirimize bu tahamülsüzlüğümüz niye ?Ben yinede söylemeye devam edeceğim yolumuz açık ve aydınlık olsun hepinizi çok seviyorum ve iyiki varsınız.