Ynt: Mustang'in Rüzgarı Mustang'ı Ankara toplantısında tanıdım.Kültürü bilgisi deneyimi esprileri ile ayrı bir renk kattı toplantıya.Eminim ki DmRcderya kendisini şahsen tanıma fırsatına erişseydi böyle talihsiz bir mesaj atmazdı.
Siyaset ve Din konusunun sitede konuşulmamasını istemememizin nedeni kişisel gelişim sitesi olmamızdan çok subliminal içeriktir.Sadece kişisel gelişim sitesi olsaydık bu kadar kesin bir kuralımız olmazdı.
Subliminal ülkemizde pek az biliniyor.Siyaset ve din konuları bu sitede konuşulursa o zaman bu siteye giren insanlar haklı olarak “Madem bu sitede siyaset ve din var o zaman telkinlerde de olabilir” diye düşünebilirler.Konu ile ilgili hassasiyet gösteren bu tavrımızın kesinlikle dine karşı olmadığını düşünen samimiyetimize inanan tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.
Tabii ki bu kuralın istisnaları vardır.Eğer kişi günlük yaşamında bir şeyden bahsederken konu gereği forumda dinden bahsediyorsa bunda bir sakınca yoktur..DmRcDerya’da bu konuyu sorgulamış ki bence çıkış noktası doğrudur.
Mustang’a ise şöyle bir eleştirim olacak.DmRcDerya Mustang’ı kendisine yakın gördüğünü net olarak ifade etmese de Annesi ile onun yaşadığına benzer sorunları geçmişte yaşadığını söylemiş.Burası senin günlüğün yazmamı istemezsen yazmam bir daha demiş.
Mustang ise cevaben cümleye “İlahi Çocuk” diye başlamış.Karşınızda ki kişi önce ki mesajlarına bakıldığında çocuk sahibi muhtemelen 30 yaş üzerinde.Geçmişte ciddiye alınmamak eleştirilmek ile ilgili sorunlar yaşamış.
İyi niyetle de olsa bu tür yanlış anlaşılmaya müsait kendimize özgü ifadeleri daha samimi olduğumuz kişilere kullanmamalıyız diye düşünüyorum. Aksi takdirde üzücü yanlış anlamalar olabiliyor. |