Dün gün boyu farklı yaşanmışlıklar yaşdım hani dört mevsimi yaşadığımız günler vardır ya .
Güzel bir güne gözlerimi açtım ve şükürlerimi yaptım evimin önünde bir dut ağacı var küçüktü şimdi kocaman oldu .Ona çok hoyratça davranıp budamalarına rağmen o büyüdü serpildi kocaman oldu .Dün ona bakarken onun içinde şükretiğimi fark ettim.Hergün dallarını biraz daha bana uzatıyor sanki yakında elle tutuşacağız.
Sakin huzurlu bir gün geçirdik derken Kayınvalidemle eşim tartıştılar biz her zamanki gibi konuya müdahil olmadık.Korktuğumuzdan veya söyleyecek sözümüzün olmadığından değil söylenecek çok şey var ama benim sözüm sadece anlayana söylendiği için anlamayana sözüm yok.
Yaşlılar kendilerini okadar dünyanın merkezi zannediyorlarki herşey onların istediği gibi olsun istiyorlar ama devir hızla değişiyor ve onlarda kendilerini bu değişimin dışında tutukları için yanlış kanaatlere vara biliyorlar.Nerdeyse onlar için bile biz yaşayalım istiyorlar herşeyden mutsuz hiç birşey onu mutlu etmiyor .Çünki hayat bumerangını hep kötüye attı ve şimdi yalnız kaldı ve bundanda çevresini sorumlu tutuyor.
Hayat bizlerin hayatı iyide yaşamak bizim elimizde kötüde yaşamak bizim elimizde .
Ben çocuların Alla tarafından bizlere emanet olduklarına inarım ve emanet gözüm gibi bakarım.Çocukların üstlerine ipotekler koyan ilerde onlardan çok kendini düşünen ebeveynlerdende hiç hoşlanmam.Hiç kimsenin kimsenin hayatını yönetmesini karşısındaki kişiyi sanki o acizmiş gibi görmesinide sevmem.Her birey kendi hayatını yaşamalı kendi hatalarının derslerini çıkarmalılar .Biz eşimle ne yazık ki zor annelerin şevkatli babaların çocukları olduk ve içimizdeki iyilikleri sevgili bablarımızdan öğrendik.
Lütfen çocuk sahibi olurken iyi düşünün ve seçimlerinizi iyi yapın ve onları içinizdeki en güzel sevgiyle yetiştirin zamanı geldiğinde özgür bırakın kendi kanatları ile uça bilsin....
Hepimizin yolu açık ve aydınlık olsun.