Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15-08-2008, 12:50 PM   #8 (permalink)
Pamukk
Binbaşı

Pamukk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Tesekkür: 3,766
1,176 Mesajinıza toplam 8,428 kez İyi ki varsın demişler.İyi ki varsınız iyi ki varız.
Pamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud ofPamukk has much to be proud of
Standart Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım

SAPTAMA VE ERTELEME

İstediğiniz hayata sahip olmanıza engel olan şeyler mi var? Bu soruyla başlayalım.İkinci adım olan “araştırma ve eleme”nin hedefi istediğiniz hayata kavuşma yolunda önünüze çıkabilecek oan engelleri bertaraf edebilmenizi sağlamaktır.Engellerinizi saptayıp eleyerek onlar bize sorun çıkartmadan siz onları yolunuzdan çekebilir,sonradan doğacak komplikasyonları önleyebilirsiniz.Bu adımı uygulayabilmek için bir dedektif gibi hareket etmelisiniz.Yapmanız gereken şey aklınıza gelebilecek her türlü engeli arayp ortaya çıkarmak ve etkisizleştirmek olacaktır.Bu sayede ileride değişim planlarınızı sabote edebilecek herşeyi ortadan kaldırmış olacaksınız.Hayallerinize ulaşmanızı zorlaştıracak durumları gerçekçi bir şekilde öngörebilirseniz güçlükleri aşma potansiyelinizi arttırmış olursunuz.

İKİNCİ ADIM : SAPTAMA VE ERTELEME

Neleri nasıl saptamalısınız?Bu adımı uygulamak için bir kağıt kaleme ihtiyacınız olacak.Yapmanız gereken bazı soruları kendinize yöneltmek ve cevaplarını bir kağıda yazmak olacak.İleride uygulayacağınız diğer adımlar gibi bu adım için de kendinize bir zaman sınırı koymanız gerekmediğini aklınızda bulundurun.Her aşamayı geçerken istediğiniz kadar zaman harcayabilirsiniz.Bazılarımız bu sorulara birkaç saat harcayarak bu aşamayı geçebiliyor.,bazılarımızın cevapları bulması günler,haftalar hatta belki aylar hatta da daha fazla süre bile alabilir.Sonuçta buna kara verecek olan sizlersiniz.Bunun bir test olmadığını zamanın önemi olmadığını aklınzda bulundurun.Hızlı olsanız d ayavaş olsanız da sizin için önemli olan bu aşamayı başarıyla tamamlayabilmenizdir.Her aşama ayrı ayrı da düşünülebilir ve uygulayabilirsiniz.Sorular grup halinde verilmiştir ve her birinin kırılma noktaları vardır.

Burada net ve dürüst olmanız önemlidir.Özellikle saptama aşamasında herşeyi yazmanız gerekir.Egzersizleri uygularken,acele etmeyin,sorulara kestirme cevaplar vermeyin.Cevapları kağıda dökmezseniz bu egzersiz işe yaramayacaktır.Cevaplarınızı tam ve ayrıntılı olduğundan emin olun.Yazdıklarınızı kimseye okutmak zorunda değilsiniz.Bu nedenle cevaplarınız üzerinde iyice düşünün ve zaman harcayın.İçinizde sakladığınız herşeyi yazın.Saptamalarınızı yaparken kendinizi tamamen buna odaklayın.Bunu bir dedektiflik macerası gibi düşünün ve bu işe kendinizi verin.

1) Kendinize tam olarak ne istediğinizi sorarak başlayın.Hayatınızda değiştirmeye çalıştığınız şey nedir? Belki yeni bir iş istiyorsunuzdur.Belki bir ev,daha fazla para,veya sevgi dolu bir ilişki yaşamak ,kimbilir belki sigarayı bırakmak istiyorsunuzdur,veya kilo vermek ,evlenmek,hayatınızı birleştirmek için bir eş arıyorsunuzdur.Veya manevi incinmişliklerinizi onarmak istiyor olabilirsiniz.Değiştirmek istediğiniz şey,etrafıızdaki insanlara davranışınız da olabilir.Mesela etrafınıza karşı daha sabırlı,anlayışlı,ve nazik olmak istiyorsunuzdur.Değiştirmek istediğiniz her ne ise şimdi kağıda dökün.

2) Şimdi kendinize niçin böyle bir değişime ihtiyaç duyduğunuzu yazın.Bu değişikliği niye yapmak istiyorsunuz?İlk aklınıza gelen cevabı yazmayın.Çoğunlukla ilk aklınıza gelen cevap mantıklı gelse de tatmin edici ve ayrıntılı bir cevap olmayabiliyor.”Çünkü zengin olmak istiyorum”gibi…Bu sorunun üzerinde düşünün ,gercek amacınızı,arzunuzun gercek nedenini bulmaya çalışın.Bu değişiklik yaşamını ziçin neden bu kadar önemli? Bu değişimin sonucunda hayatınız hangi yönde değişecek? Ayrıntılara girin.Sizi bu değişimi planlamaya iten,size esin veren şey ne?Sizi adım atmaya hazır oldugunuzu hissettiren ne?Hayatınızda sizi harekete geçiren bir şey oldu mu?Tüm bu soruların cevaplarını iyice düşünerek kağıda dökün.

3) Bu son soru belirleyicidir.Çoğu kişi bu soruda takılacaktır.Cevap bulamayanlar da olacaktır.Ancak hemen pes etmeyin.Kendinize bu değişimi niçin gerçekleştirmek istemediğinizi sorun.Çoğunuz “ iyi ama neden istemeyeyim?tabii ki istiyorum” yanıtını verecektir.Bu refleks bir tepkidir.Yine de her türlü olasılığın üzerinde durmalısınız.Derinlerde bir yerlerde bu değişimi gerçekleştirmemenizi fısıldayan bir ses olabilir.Hatta bu değişimi yapmamanız için sıraladığınız nedenler yapmak için sıraladığınız nedenlerden ayıca çok çıkarsa şaşırabilirisiniz.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.

Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui --
Pamukk isimli Üye şimdilik offline konumundadır Offline   Alıntı ile Cevapla