Ynt: Natalie Reid Kuantum Yaşam Mucizesi için 5 Adım DEĞİŞİM NEDİR?
Önünüze çıkabilecek her engeli temizlediğinizden emin olduğunuzda değişimi gerçekleştirmeye hazırsınız demektir.Değişim bazı kişileri korkutur.,bu ndenle bazıları değişimden kaçar,bazıları bir şeyin değişmesinden nefret eder.Kimi insan da değişimi heyecan verici bulur ve üzerine gider. Değişim büyümenin,olgunlaşmanın önemli bir etkenidir.Değişmeden fiziksel ve ruhsal olgunlaşmaya erişemezsiniz.
DEĞİŞİM ANSIZIN GELİR
İnsan değişim yapmak için gerçekten hazır olduğu anda bunu gerçekleştirebilir.Zaman önemli değildir.Sigarayı veya kötü bir alışkanlığı bırakan kişilere sorabilirsiniz.Bağımlı oldukları zaman vardır ve bu bağımlılıktan kurtuldukları,özgür oldukları zaman…
Zaman değişim gerçekleştikten sonra önem kazanır.Değişimin etkileri ve sonuçları zaman içinde alınır.
Değişim aniden gelir.
Değişimi gerçekleştirmek için hazırlık yapmaya ve çabaya ihtiyacımız vardır.Zamana değil.Zamana,değişim gerçekleştikten sonra değişimi algılamak ve sindirmek için ihtiyacımız olacaktır.Değişim sihir gibi “önce” var olanı yok eder.Yerine “sonra” olacağı koyar.Sürece “alkolik “olarak başlayan bir kişi değişimden sonra “alkol karşıtı “bir kişiye dönüşür.Değişim bir anda olsa da o kişinin sağlığına ve alkolden uzak hayatına kavuşması aylar sürecektir.
Zihnimizde de değişim kuantumda da olduğu gibi mucizevi bir şekilde bir anda gerçekleşir.Bununla beraber sonuçlara ve ödüllere zamanla kavuşulur.Örneğin kötü bir alışkanlıktan kurtulmuş oldugunuzu anlamak zaman alacaktır.Çünkü insanların kanıta ihtiyacı vardır.”sigarayı bugun bıraktım”diyen biriyle “bırakalı yıllar oldu”diyen biri arasında çok fark vardır.Dolayısıyla değişimin gerçekleştiğine dair kanıtlar haftalar,aylar sonra gelebilir.Sabırlı olmak gerekir.Önemli olan değişimi gerçekleştirmek için hem zihni hem de bedeni doğru zamana hazırlayın.Hazır olduğunuz zaman tohumu atmış , yeni yaşamınıza can vermiş olacaksınız,birsüre sonra değişimin meyvelerini toplayabileceksiniz.
Hayatınız için herhangi bir şeyi değiştirmek için :
1)Sizin için iyi olmayanı,yolunuza çıkan englei bulup eleyin
2)Onu istediğiniz şeyle değiştirin.
Değişim için inancınızdan emin olun ve kararlılığınızı sınayın.
Kulağa hoş geliyor değil mi? “Tabii ki değişmek istiyorum “ dediğinizi duyar gibiyim.Ancak bu karar akılcı olmalı,sadece lafta kalmamalı.Eğer gerçekten değişmek istediğinizi düşünüyor ama bir türlü değişimi gerçekleştiremiyorsanız motivasyonlarınızı,inancınızı ve azminizi sorgulayın.Ancak bu şekilde değişime hazırlanabilrisiniz.
__________________ Bugün, öfkelenme ve endişelenme.
Bugün,şükran dolu ol ve alçakgönüllü davran.
Bugün, işini özenle yap.
Bugün,var olan her şeye karşı nazik ve sevecen ol.
Sabah ve akşam ellerin dua pozisyonundayken yukarıdaki kelimeleri tekrar et ve Reikinin senin ruhuna ve bedenine şifa getirmesi için dua et.
-- Dr.Mikao Usui -- |